Η συνταγή με δύο υλικά για να παίρνεις full πρωτεΐνη στο πρωινό

Η συνταγή με δύο υλικά για να παίρνεις full πρωτεΐνη στο πρωινό

Η συνταγή που έγινε viral στο TikTok και αξίζει να δοκιμάσεις, δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό τοστ.

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για το πρωινό μας γεύμα και όχι άδικα αφού είναι εξαιρετικά πλούσια σε γεύση, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.

Οι ομελέτες, τα βραστά αυγά και τα scrambled eggs βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων των καταναλωτών ωστόσο οι χρήστες του TikTok βρήκαν έναν ακόμη απολαυστικό τρόπο για να μας πείσουν να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Ο λόγος για τα feta eggs, δηλαδή αυγά τηγανητά πάνω σε κομμάτια φέτας. Η συγγραφέας και food blogger, Grace Elkus, ήταν το άτομο που εφηύρε τη συνταγή η οποία έγινε γρήγορα viral στο TikTok και ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια προβολές.

Αυγά στη λαδόκολλα; Η light συνταγή της ειδικού που πρέπει να δοκιμάσεις

Η απόλυτη συνταγή για Feta eggs

Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης συνταγής είναι πως φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά και απαιτεί μόνο δύο υλικά, φέτα και αυγά. Aποτελεί ιδανική πρόταση για το πρωινό σου γεύμα ή το brunch του Σαββατοκύριακου αφού είναι εξαιρετικά νόστιμο και θα σε κρατήσει χορτάτη πολλές ώρες.

Yλικά: αυγά

λίγη τριμμένη φέτα

https://www.instagram.com/reel/CvOXbVuA-bv/

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε τριμμένη φέτα περιμετρικά. Στη συνέχεια, σπάσε ένα αυγό στο κέντρο του τηγανιού, εκεί όπου έχεις τοποθετήσει τη φέτα. Πρόσθεσε μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Η συνταγή δεν χρειάζεται αλάτι γιατί το τυρί είναι ήδη αρκετά αλμυρό. Στη συνέχεια σκέπασε το αυγό και άφησέ το να ψηθεί μέχρι να δέσει το ασπράδι, ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός και το τυρί τραγανό. Καλή απόλαυση!

https://www.instagram.com/reel/CvZ3TOmND4G/

Μια γρήγορη αναζήτηση στο TikTok αρκεί για να εντοπίσεις πολλές παραλλαγές της συνταγής. Αρκετοί χρήστες δοκίμασαν την προσθήκη σάλτσας πέστο, τσίλι ή πρόσθεσαν το αυγό μέσα σε τορτίγια για να φτιάξουν το πιο λαχταριστό σάντουιτς.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: lilybubbletea