H μακαρονόπιτα είναι το απόλυτο comfort food των γιορτών και έτσι θα την ετοιμάσεις πανεύκολα

H μακαρονόπιτα είναι το απόλυτο comfort food των γιορτών και έτσι θα την ετοιμάσεις πανεύκολα

Μία εύκολη pasta recipe με ένα inspiring twist που θα κάνει ακόμη πιο cozy τις στιγμές εντός

Χειμώνας, Χριστούγεννα, comfort moments και μαγειρέματα πηγαίνουν μαζί. Και ειδικότερα στις γιορτές, τότε είναι που μας ανοίγει η όρεξη για λαχταριστά comfort food που «ζεσταίνουν» τις στιγμές, τις καρδιές και φυσικά, τους ουρανίσκους μας.

Για εσένα, λοιπόν, που στην εορταστική περίοδο, ονειρεύεσαι comfort food συνταγές, στιγμές πάνω από την κουζίνα με αγαπημένα πρόσωπα, βραδιές cocooning με καλές σειρές και ζεστό, απολαυστικό φαγητό, σου έχουμε μία εύκολη pasta recipe με ένα inspiring twist, που θα κάνει ακόμη πιο cozy και απολαυστικές τις γιορτινές στιγμές εντός.

Ο λόγος για τη μακαρονόπιτα, το απόλυτο comfort food του χειμώνα που θα ετοιμάζεις πανεύκολα -ξανά και ξανά- αυτά τα Χριστούγεννα! Είσαι έτοιμη για νέα μαγειρέματα;

Pasta pie ή αλλιώς, η νέα foodie εμπειρία που αξίζει να μοιραστείς τις γιορτές

Αν σε πείσαμε να πας την αγάπη σου για τα ζυμαρικά σε άλλο level, η μακαρονόπιτα είναι η foodie προσθήκη που αναζητάς. Και πάλι όμως, αν θέλεις να ετοιμάσεις το πρώτο σου γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, αλλά δεν θέλεις να περάσεις μία ολόκληρη μέρα στην κουζίνα, πρόκειται για μία πολύ νόστιμη επιλογή, που αξίζει μία θέση στο μενού σου. Ιδού, λοιπόν, τα υλικά που θα χρειαστείς στην κουζίνα σου για να ετοιμάσεις την αγαπημένη μας μακαρονόπιτα, στην πιο εύκολη εκδοχή της.

Για την μπεσαμέλ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία μακαρόνια Νο. 5 (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πέννες)

  • Φύλλο κρούστας για πίτες (400 με 500 γρ.)

  • Παρμεζάνα ή γραβιέρα (περίπου 2 φλιτζ. του τσαγιού, τριμμένη)

  • Αλάτι πιπέρι

  • ½ φλιτζ. του τσαγιού λιωμένο βούτυρο

Young,Smiling,Beautiful,Woman,In,Apron,Making,Dough,For,Christmas

Η προετοιμασία της συνταγής είναι απλή. Αρχικά θα βράσεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Αφού βράσουν, θα τα στραγγίξεις και θα τα αφήσεις στην άκρη για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, θα ετοιμάσεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ*. Συγκεκριμένα, θα προσθέσεις σε ένα μεγάλο μπολ 1 ½ λίτρο κρύο γάλα -ή εναλλακτικά, φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια θα ανακατέψεις και θα προσθέσεις σιγά-σιγά το περιεχόμενο των τριών φακέλων της συσκευασίας Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας συνέχεια με μίξερ χειρός για 1 με 2 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και πηχτό. Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί στο φαγητό, ενώ δεν χρειάζεται να προσθέσεις αβγά.

Θα αφήσεις την μπεσαμέλ να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια θα προσθέσεις τα μακαρόνια, το τυρί και θα ανακατέψεις καλά. Έπειτα, σε ένα ταψί θα απλώσεις το βούτυρο και θα στρώσεις τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία πρώτα θα έχεις βουτυρώσει. Πάνω τους θα απλώσεις το μίγμα με τα μακαρόνια και την μπεσαμέλ και θα συνεχίσεις τοποθετώντας τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας -τα οποία, επίσης, θα έχεις βουτυρώσει.

Θα ψήσεις τη μακαρονόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο -ιδανικά στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

*Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ταψί. Για ένα μικρό πυρέξ θα χρησιμοποιήσεις 1/2 λίτρο γάλα και 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

final-21.12-NT_GIWTHS-MAGEIREMATA-(makaronopita)-@Queen.gr-comments_OK_TELIKO!_html_4a59bfe3.jpg

Τόσο απλά μπορείς να δώσεις ένα twist στο αγαπημένο σου pasta food και να ετοιμάσεις μία comfort food recipe, που θα αποτελεί την ιδανική αφορμή για σπιτικά, απολαυστικά gatherings τα Χριστούγεννα.

Με λίγα και καλά υλικά στην κουζίνα σου και με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα, το σίγουρο είναι ότι τα φετινά, γιορτινά μαγειρέματα θα στεφθούν με επιτυχία, όποια και αν είναι η σχέση σου με τη μαγειρική.

final-21.12-NT_GIWTHS-MAGEIREMATA-(makaronopita)-@Queen.gr-comments_OK_TELIKO!_html_7f060869.jpg

Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι μαγειρεύω σημαίνει χρησιμοποιώ τη φαντασία μου για να δημιουργώ για αυτούς που αγαπώ και να μοιράζομαι όμορφες, γευστικές στιγμές μαζί τους γύρω από ένα τραπέζι. Και αυτό δεν είναι ό,τι θέλουμε όλοι μας από τις γιορτές;

Αν σου άνοιξε η όρεξη για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, θα τις βρεις εδώ!