5 λάθη που σου στερούν το πιο νόστιμο overnight oats

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 λάθη που σου στερούν το πιο νόστιμο overnight oats

Τα απόλυτα μυστικά της επιτυχίας.

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών και αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης για γευστικά, υγιεινά σνακ.

Ένα σνακ που συναντάμε ολοένα και πιο συχνά σε Instagram και TikTok, είναι το overnight oats, δηλαδή ένα βαζάκι με βρώμη και γάλα. Είναι ένα εύκολο, υγιεινό και χορταστικό πρωινό που αρέσει σε όλους και μπορεί να φτιαχτεί με υλικά που οι περισσότερες έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας.

Βασικό του πλεονέκτημα πως μπορεί να γίνει όσο γλυκό ή κρεμώδες επιθυμείς εσύ, αρκεί απλά να χρησιμοποιήσεις υλικά και toppings της αρεσκείας σου όπως φρούτα, σπόροι chia, chips σοκολάτας κ.ά.

Πώς θα το φτιάξεις

Το κλειδί για ένα νόστιμο overnight oats είναι η σωστή αναλογία γάλακτος- βρώμης: για κάθε φλιτζάνι βρώμη, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ¾ φλιτζάνι γάλα (αγελαδινό ή φυτικό). Ενίσχυσε τη γεύση με μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς ή κάποιο γλυκαντικό της επιλογής σου.

Οι «κρεμώδεις» τορτίγιες κοτόπουλου με λιγότερες από 400 θερμίδες

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

1. Αγνοείς την αναλογία γάλακτος-βρώμης. Αν προσθέσεις περισσότερο γάλα απ'όσο πρέπει το μείγμα θα είναι πολύ αραιό.

2. Χρησιμοποιείς βρώμη που μόλις έχεις αλέσει. Για την τέλεια υφή επίλεξε τριμμένη βρώμη που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας.

3. Ξεχνάς το αλάτι. Μια πολύ μικρή ποσότητα αλατιού θα εξισορροπήσει τη γεύση του overnight oats, κάνοντάς το ακόμα πιο γευστικό.

4. Δεν ανακατεύεις. Το ανακάτεμα πριν από το σερβίρισμα είναι απαραίτητο για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5. Δεν αφήνεις το βαζάκι όσο πρέπει στο ψυγείο. Χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να ενωθούν καλά τα υλικά και για να έχεις το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.

Στο video που ακολουθεί θα βρεις μερικές ακόμα υγιεινές προτάσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com