Άκης Πετρετζίκης: Χταπόδι ψητό

Άκης Πετρετζίκης: Χταπόδι ψητό

Ένα από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά πιάτα.

Υλικά: 1 1/2 κιλό χταπόδι, ξεπαγωμένο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους πιπεριού, μαύρους
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
Για το σερβίρισμα
φάβα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com