Το κλασικό αγγλικό πρωινό

Το κλασικό αγγλικό πρωινό

Το τριήμερο που πέρασε βρέθηκα για ένα ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο και, παρότι το συνηθισμένο μου πρωινό είναι μια κούπα καφές με δύο τσιγάρα, άντε και κανένα μπολ με δημητριακά στο τσακίρ κέφι, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο «θρυλικό» αγγλικό πρωινό. Το οποίο και σας προτείνω ανεπιφύλακτα, καθώς μπορεί να είναι τόσο πλήρες και «φορτωμένο» όσο ένα κανονικό γεύμα, σίγουρα όμως θα σας κρατήσει για όλη τη μέρα. Και σίγουρα θα το λατρέψετε. Η ακόλουθη συνταγή είναι η παραδοσιακή αγγλική συνταγή πρωινού, η οποία περιέχει πολλά μικρά αλλά πολύ εύκολα βήματα ώστε να φτιάξετε το δικό σας English breakfast γρήγορα και απλά, ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου που θα έχετε χρόνο και διάθεση για λονδρέζικο αέρα.

Υλικά
6 χοιρινά λουκάνικα
4 μεγάλα μανιτάρια
2 μικρές ντομάτες
250γρ. μπέικον
1 κονσέρβα φασόλια (420γρ.)
2κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
αλάτι, πιπέρι
½ φρατζόλα ψωμί, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150C και βάλτε τα λουκάνικα, τα μανιτάρια και τις ντομάτες στο γκριλ, ψηλά στον φούρνο. Ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές ώστε να ψηθούν παντού.
2.Βάλτε το μπέικον στο τηγάνι και τηγανίστε το για 5 λεπτά γυρίζοντάς το στο μισό του χρόνου, μέχρι να ψηθεί και να είναι τραγανό.
3.Βγάλτε το, ρίξτε στο τηγάνι τα φασόλια και ζεστάνετέ τα για περίπου 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
4.Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώσε μια κ.σ. βούτυρο, προσθέστε τα αυγά, αλατοπιπερώστε, και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κομματάκια (τα γνωστά scrambled eggs). Έπειτα κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
5.Βάλτε στην φρυγανιέρα (ή στην τοστιέρα) τις φέτες ψωμιού και ζεστάνετέ τις μέχρι να γίνουν τραγανές. Στο μεταξύ, βάλτε όλα τα υλικά στο πιάτο και τοποθετήστε τα ανάλογα με το πώς τα θέλετε.
6.Μόλις το ψωμί είναι έτοιμο, βουτυρώστε το και βάλτε από μία φέτα σε κάθε πιάτο, πάνω από τα αυγά. Σερβίρετε το πρωινό σας με κέτσαπ ή μουστάρδα και μια ζεστή κούπα τσάι.