Κεφτεδάκια με γιαούρτι

Κεφτεδάκια με γιαούρτι

Μια παραλλαγή στην κλασική αγαπημένη συνταγή των κεφτέδων

Υλικά

1 κιλό κιμά βόειο
2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κιλά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 αβγό
2 κσ ελαιόλαδο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κγ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε τον κιμά, μαζί με τα δύο πολτοποιημένα κρεμμύδια, το ψωμί, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Καθαρίζετε τα δύο κιλά κρεμμύδια, τα κόβετε, τα ζεματάτε σε καυτό νερό και τα σουρώνετε. Στρώνετε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα ταψί, από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια και το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 180C για 20 λεπτά.

Λίγο προτού γίνουν, χτυπάτε το αβγό μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το γιαούρτι. Περιχύνετε το φαγητό και το βάζετε στο φούρνο στους 180C μέχρι να κάνει ροδαλή κρούστα.