Αφράτη πουτίγκα ψωμιού με ζαμπόν και τσένταρ

Αφράτη πουτίγκα ψωμιού με ζαμπόν και τσένταρ

Ακούσαμε κάποιον να λέει «ΜΙΑΜ!»;

Εμείς πάντως έτσι κάναμε όταν διαβάσαμε την ακόλουθη συνταγή, και ακόμα «χειρότερα» όταν την γευτήκαμε. Θα σας πάρει το πολύ 40 λεπτά και θα σας κάνει να γλείψετε το πιάτο μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.

Υλικά
220γρ. πολύσπορο ψωμί κομμένο σε κομματάκια
λίγο ελαιόλαδο
3/4 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
1/4 κούπας ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
3/4 κούπας άπαχο γάλα
1/4 κούπας ζωμός κοτόπουλου
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
85γρ. ζαμπόν χαμηλό σε λιπαρά, ψιλοκομμένο
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
4κ.σ. sour cream χαμηλή σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220C.
2. Βάλτε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί και καλύψτε το με ελαιόλαδο. Ψήστε το για 10 λεπτά μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά, γυρίζοντας τα κομματάκια μια φορά. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
3. Ανακατέψτε τα κομματάκια ψωμιού με την μισή κούπα τσένταρ, 3κ.σ. κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα 5 υλικά (μέχρι και τους κρόκους αυγών) σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα με την λαβή του μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός (περίπου 30'') και έπειτα ρίξτε τα μέσα στο άλλο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
4. Μοιράστε περίπου 1 κούπα από το μείγμα σε 4 ατομικές πυρίμαχες φόρμες τις οποίες θα έχετε πριν αλείψει με ελαιόλαδο και όσο υλικό μείνει μοιράστε το σε ίσα μέρη στις φόρμες. Ψήστε τις για 20 λεπτά στους 220C ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Για τελείωμα, βάλτε 1κ.γ. sour cream πάνω από κάθε πουτίγκα και σερβίρετε.