Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σολομός teriyaki

Σολομός teriyaki

Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Ασιατικής κουζίνας. Συνοδέψτε το με λευκό ρύζι ατμού. 

Υλικά

3 φιλέτα σολομού
2/3 φλιτζ. σόγια σως
5 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2/3 φλιτζ. νερό
2 κουτ. Worcestershire sauce
1/3 ηλιέλαιο
2 κουτ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ ρίξτε τη σόγια σως, τη ζάχαρη, το νερό, την Worcestershire sauce, το ηλιέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίξτε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. 
2. Σκουπήστε το σολομό με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και στεγνώστε τον καλά. Βάλτε τα φιλέτα σε ένα πυρίμαχο ταψί και ρίξτε τη μαρινάδα ώστε να καλυφθούν. 
3. Βάλτε τα στο ψυγείο για 3 με 6 ώρες, γυρνώτας τα πού και πού ώστε να μαριναριστούν και από τις δυο πλευρές. 
4. Αφού ζεστάνετε καλά την γκριλιέρα, τοποθετήστε το σολομό και ψήστε τον γρήγορα για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του. 
5. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια δροσερή πράσινη σαλάτα και λευκό ρύζι ατμού. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης