Met Gala 2023: Oι κορυφαίες εμφανίσεις από μια «ασπρόμαυρη» βραδιά αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld

Ναταλία Κατσακιώρη
Met Gala 2023: Oι κορυφαίες εμφανίσεις από μια «ασπρόμαυρη» βραδιά αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld

Έχουμε τα κορυφαία red carpet looks από το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

Το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης άνοιξε για άλλη μια φορά τις πόρτες του, για να υποδεχθεί το πιο λαμπερό event μόδας της χρονιάς, με ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ. Η χθεσινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Karl Lagerfeld, τον κορυφαίο σχεδιαστή που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια μόδα με το όραμα και τις δημιουργίες του. Από τα πρώτα του χρόνια στον οίκο Fendi, μέχρι την αναγέννηση και το θαύμα που δημιούργησε για τον οίκο Chanel, ο Karl Lagerfeld παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή ένας σχεδιαστής έμπνευση, με μοναδικό ταλέντο.

Αυτό τα ταλέντο και το τεράστιο έργο του θέλησε να τιμήσει και η στενή του φίλη και διοργανώτρια του event, Anna Wintour, η editor in chief της αμερικάνικης Vogue, όταν ανακοίνωσε το θέμα της φετινής βραδιάς. Και το όνομα αυτού «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty». Ένα θέμα σίγουρα συναρπαστικό, πολύπλευρο, που αφήνει σε κάθε designer ένα τεράστιο πεδίο δράσης, αντλώντας έμπευση από το έργο του Γερμανού σχεδιαστή, που έφυγε από τη ζωή το Φεβρουάριο του 2019, σε ηλικία 85 ετών.

https://www.instagram.com/p/CjIeqwKKOm5

Η αμερικάνικη Vogue τιμά τον Karl Lagerfeld με ένα θρυλικό all-star εξώφυλλο λίγο πριν το Met Gala

Μάλιστα νωρίτερα μέσα στο μήνα, λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά, η Vogue US θέλησε να μας δώσει ένα μικρό preview από τα outfits που θα βλέπαμε στο κόκκινο χαλί, αφιερώνοντας το εξώφυλλο της στο θέμα του φετινού Met Gala. Δέκα σχεδιαστές παρουσίασαν δέκα custom made looks προς τιμήν του Karl Lagerfeld, τα οποία φόρεσαν δέκα αγαπημένες του μούσες, όπως η Gigi Hadid και η Naomi Campbell. Η μεγάλη βραδιά, όμως, έφτασε και τα looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί είναι μοναδικά.

Ένα κόκκινο χαλί γεμάτο ασπρόμαυρες εμφανίσεις.

Η χθεσινή βραδιά είχε έναν κοινό παρονομαστή. Το αγαπημένο άσπρο και μαύρο χρωματικό combo του Karl Lagerfeld, που είχε γίνει και σήμα κατατεθέν για τις collections του. Εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Salma Hayek με την κόκκινη Gucci δημιουργία της, όλες οι υπόλοιπες κυρίες της βραδιάς, εμφανίστηκαν με black and white σύνολα. Εκεί βρέθηκε φυσικά και η Rihanna με custon couture δημιουργία του οίκου Valentino. Έφθασε στο event συνοδευόμενη από τον Asap Rocky και φορώντας μια εντυπωσιακή κάπα, την οποία στη συνέχεια έβγαλε για να αποκαλύψει το υπόλοιπο outfit.

https://www.instagram.com/p/CruHsWMIqV7

H Dua Lipa εντυπωσίασε με μία vintage δημιουργία του οίκου Chanel από την FW92 Couture συλλογή του ίδιου του Karl Lagerfeld, ενώ η Florence Pugh είναι διαχρονικά το δικό μας girl crush σε κάθε νέο red carpet, επιλέγοντας για άλλη μια φορά τον αγαπημένο της οίκο Valentino. Τελικά είδαμε και την Kim Kardashian στο event αλλά και την Kendall και Kylie Jenner, με την Kim να επιλέγει custom Schiaparelli gown για τη βραδιά.

AP23122100889626.jpg

Florence Pugh με Valentino

Τα καλύτερα red carpet looks του Met Gala 2023: