Μας ζώσαν τα φίδια

Μας ζώσαν τα φίδια

Αυτό το καλοκαίρι είναι για δέσιμο.

Οι «obi» μας έρχονται από την Άπω Ανατολή και αποτελούν παραδοσιακό ύφασμα που φοριέται από άντρες και γυναίκες στη μέση αντικαθιστώντας τη δική μας «ζώνη».

Ξεκινώντας από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα, η παράδοση όχι μόνο δεν έσβησε αλλά έγινε και μόδα περπατώντας για φέτος το καλοκαίρι σε κάθε πασαρέλα που σεβάστηκε τον εαυτό της. Μπορεί οι κλασικές «obi» να κατασκευάζονται από μετάξι και βαμβάκι, ενώ ανάλογα με τα χρώματά τους συμβολίζουν την αγνότητα, ακόμα και το πένθος, εσείς όμως δε χρειάζεται να μπερδεύεστε.

Ανακαλύψτε καινούρια υλικά, αναμείξτε αποχρώσεις και παίξτε με το μήκος και το φάρδος του υφάσματος ανάλογα με τη διάθεσή σας. Από τον Marc Jacobs και τη Sonia Rykiel μέχρι τον οίκο Fendi και τα ευρωπαϊκά megastores, το απόλυτο φετινό trend αποτελούν οι ζώνες που εμπνέονται από τα κιμονό και την ιαπωνική γκαρνταρόμπα.


Φορέστε τες ψηλά στη μέση με μάξι φορέματα και ολόσωμες φόρμες, τυλίξτε τες γύρω σας μία και δύο φορές και απολαύστε ανεξάντλητους συνδυασμούς που θα σας ανακηρύξουν μία πραγματική Queen του στιλ.