Saint Laurent: Παρουσιάζει τη συλλογή του για τη σεζόν S/S 2021 με μια νέα ταινία μικρού μήκους

Sabine Camhi
Saint Laurent: Παρουσιάζει τη συλλογή του για τη σεζόν S/S 2021 με μια νέα ταινία μικρού μήκους

Η Indya Moore και η Chloë Sevigny είναι κάποιες από τις σταρ που πρωταγωνιστούν!

Με λίγη βοήθεια από τον δημιουργό και βραβευμένο σκηνοθέτη Jim Jarmusch, ο οίκος Saint Laurent κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «French Water» («Γαλλικό Νερό» δηλαδή), για να αναδείξει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του Anthony Vaccarello.

Η ταινία, στην οποία εμφανίζονται οι Julianne Moore, Charlotte Gainsbourg, Indya Moore, Chloë Sevigny και ο TikTok star Leo Reilly, αφηγείται την ιστορία του τι συμβαίνει στο τέλος ενός πάρτι.

Οι γυναίκες μπαινοβγαίνουν στα εντυπωσιακά μίνιμαλ δωμάτια και αλλάζουν γρήγορα εμφανίσεις φορώντας δημιουργίες της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Όλες μαζί ψάχνουν τη μυστηριώδη Charlotte Gainsbourg, η οποία εξαφανίζεται και επανεμφανίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας διάρκειας εννέα λεπτών. Μπερδεμένος από τις αδίστακτες σταρλετς είναι ένας μοναχικός σερβιτόρος (υποδύεται από τον Reilly), ο οποίος κρατάει έναν δίσκο με τρία ποτήρια νερό. Προσφέρει και στις τρεις γυναίκες, την Julianne Moore, την Chloë Sevigny και την Indya Moore και εμφανίζεται με ένα φλοράλ παντελόνι και ένα σακάκι, από ένα ποτήρι. «Είναι γαλλικό» προσθέτει με νόημα.

Αποδεικνύεται τελικά ότι η Gainsbourg ίσως ήπιε λίγο παραπάνω, χορεύοντας έντονα και απαγγέλνοντας Edgar Allan Poe. Μάλιστα, παραθέτει και μία φράση του: «Αυτοί που ονειρεύονται τη μέρα, γνωρίζουν πολλά πράγματα που ξεφεύγουν από όσους ονειρεύονται μόνο τη νύχτα».



Τελικά παρά το εντυπωσιακό cast, συνειδητοποιούμε ότι πρωταγωνιστής στη νέα ταινία μικρού μήκους του Jim Jarmusch δεν είναι άλλος από το νερό και συγκεκριμένα το γαλλικό. Η Gainsbourg, η αποθέωση του γαλλικού στυλ, φαντάζει τόσο άπιαστη σαν το γαλλικό νερό.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη ταινία που έχει κυκλοφορήσει ο οίκος μόδας. Τον Δεκέμβριο, ο Vaccarello ανέθεσε το βίντεο με τίτλο «Summer of ‘21» στον Gaspar Noe. Στην ταινία αυτή εμφανίζεται η μούσα του brand Charlotte Rampling. Και πριν από αυτό, ο Noe είχε δουλέψει στο σύντομο «Lux Æterna» του Saint Laurent το 2019. Οπότε ίσως το «French Water» θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή και άλλωβ συνεργασιών μεταξύ του Jarmusch και του ιστορικού, γαλλικού οίκου μόδας.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα σύνολα που εμφανίστηκαν στην ταινία μικρού μήκους.

Δες επίσης: Όταν όλες οι επιδείξεις μόδας έγιναν virtually, η Eβδομάδα Mόδας της Σαγκάης διεξήχθη κανονικά