Ο Dior στηρίζει την Biennale της Βενετίας και την γυναικεία εκπροσώπηση στο κόσμο της τέχνης

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Dior στηρίζει την Biennale της Βενετίας και την γυναικεία εκπροσώπηση στο κόσμο της τέχνης
Courtesy of Press Office

Ο οίκος Dior συμμετέχει στην 59η Διεθνή Έκθεση Τέχνης στην Βενετία διαδραματίζοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Ο οίκος Dior θα είναι δωρητής της νέας Biennale στην Βενετία, μετά από δύο χρόνια ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης λόγω της πανδημίας. Το κορυφαίο γαλλικό luxury brand θα διοργανώσει μάλιστα ένα μεγάλο δείπνο προς τιμήν της διοργάνωσης το επερχόμενο Σάββατο, ενώ μέρος των εσόδων του dinner θα διατεθεί στους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Ιταλία. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 23 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 27 Νοεμβρίου.

DIOR-BIENNALE.jpg

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη Biennale που στηρίζιε την ανάδειξη των γυναικών, αλλά και των queer, καλλιτεχνών, βοηθώντας την φωνή τους να ακουστεί πιο δυνατά, μέσα από την στήριξη του. Την συγκεκριμένη έκθεση επιμελείται η Cecilia Alemani, η πρώτη Ιταλίδα που διευθύνει την εκδήλωση, και στενή φίλη του Pietro Beccari, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Christian Dior Couture.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να γιορτάσουμε τις γυναίκες καλλιτέχνες, επειδή η Cecilia, χωρίς να αποκαλύψει τα ακριβή ποσοστά, είπε ότι οι γυναίκες καλλιτέχνες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτής της έκθεσης, σε σύγκριση με το παρελθόν», δήλωσε ο Pietro Beccari. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκπροσωπούνται σε αυτή την Biennale, που έχουν ιδιαίτερη σημαία για εμάς, αλλά και για τη Maria Grazia ειδικότερα, επομένως υπάρχουν πολλές, πολλές ιστορίες να πούμε γύρω από αυτή τη συνεργασία,» συνέχισε, δίνοντας το στίγμα του collaboration.

https://www.instagram.com/p/Ca15o3yI44V

Στην έκθεση θα συμμετέχει η φεμινίστρια καλλιτέχνις Tomaso Binga, η οποία έχει συνεργαστεί με τη Maria Grazia Chiuri, στα σετ των fashion shows των γυναικείων συλλογών του οίκου.

https://www.instagram.com/p/CbGakI6o01E

Η παρουσία αυτή του Dior στην Βενετία, εκτός από την συγκεκριμένη πολύ σημαντική υποστήριξη της γυναικείας ενδυνάμωσης στο χώρο της τέχνης, περιλαμβάνει και μία ευρύτερη στροφή του γαλλικού οίκου προς την ιταλική μητρόπολη. Ο Dior αξιολογώντας την ιστορική σημασία της Βενετίας, την αρχιτεκτονική και την τέχνη που βρίθει σε κάθε γωνιά της, θα συνεχίσει να στηρίζει την συντήρηση της σημαντικής βενετσιάνικης κληρονομιάς, όπου η πολιτεία δεν μπορεί.

«Η Βενετία είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο και κληρονομιά της ανθρωπότητας,» συμπλήρωσε ο Pietro Beccari.

*Πηγή συνέντευξης με τον Pietro Beccari, WWD