Η Chemena Kamali είναι η νέα creative director του οίκου Chloé και συνεχίζει το γυναικείο σερί του

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Chemena Kamali είναι η νέα creative director του οίκου Chloé και συνεχίζει το γυναικείο σερί του

Η σχεδιάστρια επιστρέφει για τρίτη φορά στον οίκο της καρδιάς της.

Μετακινήσεις, αλλαγές και κινήσεις στρατηγικής έχουν πάει το επιχειρηματικό τοπίο της μόδας ένα βήμα παρά πέρα. Κάποιοι από τους σχεδιαστές που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με έναν οίκο αποχώρισαν, κλείνοντας πίσω τους τεράστια κεφάλαια (βλέπε τον Alessandro Michele και την Gucci, αλλά και τη Sarah Burton και τον Alebxander McQueen). Κάπως έτσι ήρθε και η σειρά της Gabriela Hearst να αποχωρίσει από την αγαπημένη της Chloé και να συνεχίσει την πορεία της με το προσωπικό της brand, με την επωνυμία.

Gabriela-Hearst-atm-F23-023.jpg

Ήταν μια συνεργασία, που σίγουρα πρόσφερε πολλά και στην ίδια αλλά και στον ίδιο τον οίκο, μιας και άλλαξε για πάντα την κατεύθυνσή του και έγινε ίσως ο πιο οικολογικός οίκος μόδας παγκοσμίως. Η Hearst ξεκίνησε επίσης και τη σημαντική συνεργασία με το Atelier Jolie και την Angelina Jolie, διατηρώντας πάντα και το βασικό DNA ενός label που έχει ταυτιστεί με τις λιτές ready to wear γραμμές, αλλά και τα ποιοτικά υφάσματα και τα minimal αλλά και bohemian στοιχεία. Η ίδια η Hearst βγήκε στο catwalk αμέσως μετά το τελευταίο της show και χαιρέτησε το κοινό της σχεδόν πανηγυρικά. Και κάπως έτσι άνοιξε το ζήτημα της διαδοχής.

Chloe-S24-088.jpg

Οδηγός αγοράς: Οι μαύρες shoulder bags του φθινοπώρου χωράνε όλα τα απαραίτητα

Η Chemena Kamali είναι η νέα creative director της Chloé.

Το όνομα της Chemena Kamali έπαιζε εδώ και μήνες και αυτό γιατί μιλάμε για μια πολύ αγαπητή προσωπικότητα στο συγκεκριμένο brand, που είχε περάσει άλλες δύο φορές από το δυναμικό του. Την πρώτη φορά βρέθηκε στο πλευρό της Phoebe Philo ξεκινώντας εκεί την καριέρα της, επέστρεψε το 2013 μέχρι το 2016 ως design director, ενώ έκτοτε δούλευε ως deisgn director της γυναικείας συλλογής του Saint Laurent από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Anthony Vaccarello. Σήμερα, λοιπόν, έρχεται και πάλι στον οίκο που έκανε το ντεμπούτο της για να αναλάβει τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής της. «Η καρδιά μου ανήκε πάντα στην Chloé,» δήλωσε η ίδια.

https://www.instagram.com/p/CyKmVC-Mh-v/

Τα επίσημα στελέχη του οίκου την υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και με αισιόδοξες δηλώσεις φυσικά, μιας και πρόκειται για μια σχεδιάστρια που έχει ζυμωθεί μέσα στο DNA του, επιμένοντας να επιλέγει υπέροχες, ταλαντούχες, λαμπερές γυναίκες για την ηγεσία του, συνεχίζοντας αυτό το ελπιδοφόρο σερί του. Την ίδια στιγμή όλοι οι υπόλοιποι όμιλοι μόδας χαρίζουν τη θέση του creative director σχεδόν αποκλειστικά σε άνδρες, με τον Kering να έχει γίνει θέμα συζήτησης και πάλι.

https://www.instagram.com/p/CyKmQ_3Mw0k/