Δημήτρης Πέτρου:Ο Έλληνας μαέστρος του tailoring γιόρτασε 15 χρόνια στον κόσμο της μόδας με ένα show

Ναταλία Κατσακιώρη
Δημήτρης Πέτρου:Ο Έλληνας μαέστρος του tailoring γιόρτασε 15 χρόνια στον κόσμο της μόδας με ένα show

Photo: NDP Photo Agency

Ένα επετειακό catwalk γεμάτο συγκίνηση, μόδα και έναν άνθρωπο γεμάτο έμπνευση για τη ζωή. Το Δημήτρη Πέτρου.

Πώς νομίζεις ότι νιώθει ένα νεαρό παιδί που κάνει την πρακτική του σε μια σχολή μόδας και βρίσκεται για πρώτη φορά στα backstages του πρώτου του fashion show; Εγώ τουλάχιστον, όταν βρέθηκα για πρώτη φορά -και εντελώς τυχαία- στην ομάδα του Δημήτρη Πέτρου, ως τελειόφοιτη τότε του fashion school, είχα τρομερό άγχος, αγωνία, ενθουσιασμό και πάθος μαζί, για να δω τι είναι τελικά αυτή η μαγική εμπειρία ενός catwalk. Και ο κύριος Πέτρου μας έδωσε απλόχερα την ευκαιρία να το ζήσουμε. Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε σε όλους εμάς, που αν και μπήκαμε μόλις εκείνη την ημέρα και για λίγες ώρες στην ομάδα του, νιώσαμε αμέσως μέρος της και στήσαμε μαζί τους το πρώτο μας fashion show.

DSC_3407.jpg

Photo: NDP Photo Agency

Εχθές ο Δημήτρης Πέτρου συμπλήρωσε 15 ολόκληρα χρόνια στην ελληνική μόδα και θέλησε να το γιορτάσει με ένα επετειακό show, που τα είχε όλα. Bold χρώματα, signature tailoring, ιδιαίτερες σιλουέτες και ένα δυνατό συναίσθημα που καταφέρνει να βάζει πάντα σε κάθε δημιουργία του.

O Matthew Williams είναι πλέον εκτός του οίκου Givenchy μετά από τρία χρόνια

15 χρόνια Δημήτρης Πέτρου: Ένα fashion show ωδή στο κλασικό evening wear.

Δεν μπορείς εύκολα να αποκαλέσεις έναν designer μαέστρο, αλλά ο Δημήτρης Πέτρου έχει δικαιωματικά κατακτήσει αυτό τον τίτλο όσον αφορά το κομμάτι του tailoring, μιας και τα tailored δημιουργήματά του είναι το δικό του signature στοιχείο. Τα κοστούμια και τα καλοραμμένα σακάκια, οι γεωμετρικές βερμούδες και τα φορέματα σε στυλ γιλέκου, οι maxi καμπαρντίνες αλλά και ιδιαίτερα cut outs ήταν και πάλι ένα σημείο που ξεχώρισε στο χθεσινό show.

DSC_3463.jpg

Photo: NDP Photo Agency

Η χρωματική παλέτα της συλλογής κινήθηκε στο μαύρο, το λευκό, το ασημί και το βαθύ κόκκινο, χρώματα που έλαμψαν στο σκοτεινό σκηνικό που στήθηκε στο τεράστιο βιομηχανικό κτίριο του Athens Festival, το οποίο ντύθηκε αντίστοιχα στις αποχρώσεις της collection. Ο Δημήτρης Πέτρου κατάφερε εχθές να μας συστήσει και πάλι με το evening wear έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, και για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες. Σύγχρονο, δυναμικό, bold, edgy και γεμάτο αντιθέσεις.

DSC_3695.jpg

Photo: NDP Photo Agency

Παγιέτες και φίνες δαντέλες συνδυάστηκαν με γούνες, οι διαφάνειες φορέθηκαν με αυστηρά tailored σύνολα, ενώ οι ανάλαφρες, puffy δημιουργίες με τούλι του σχεδιαστή έδεσαν με minimal παντελόνια ή sheer ολόσωμα κορμάκια. Το γυναικείο και το ανδρικό σώμα βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, αφού κάθε σχέδιο του Δημήτρη Πέτρου μοιάζει να ακολουθεί και να αναδεικνύει τις φυσικές τους γραμμές. Η glam αισθητική του ανέβασε το festive evening wear σε ένα άλλο επίπεδο και μας ξανασύστησε την formal πλευρά του power dressing.

DSC_3732.jpg

Photo: NDP Photo Agency

To show άνοιξε η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου με ένα ολόμαυρο κοστούμι με μαύρο τούλι να τυλίγει την μία πλευρά του, ενώ στο catwalk βρέθηκε και η Έσθερ Μαστρογιάννη αλλά και η Ροζάνα Γεωργίου, η οποία έκλεισε το catwalk με ένα ασπρόμαυρο evening gown.

DSC_3843.jpg

Photo: NDP Photo Agency

O ίδιος ο Δημήτρης Πέτρου χαιρέτησε το κοινό μετά το τέλος του show μαζί με τα μέλη του ατελιέ του, περπατώντας μαζί και αποδίδοντας έτσι έναν φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες της μόδας, που μπορούν να δημιουργήσουν κανονική μαγεία μόνο με μία βελόνα και μία κλωστή. Στα επόμενα 15 χρόνια του Δημήτρη Πέτρου, λοιπόν! Στον Έλληνα σχεδιαστή που θα σε συμβουλεύσει να «ζήσεις την εμπειρία της μόδας». Ακόμα και αν είσαι ένας πρωτάρης wannabe fashion creator.

Catwalk looks: