Louis Vuitton SS24: Τα 80s και τα 00s σε μια συλλογή ταξίδι από τον Nicola Ghesquière

Ναταλία Κατσακιώρη
Louis Vuitton SS24: Τα 80s και τα 00s σε μια συλλογή ταξίδι από τον Nicola Ghesquière

Η θέα Zendaya έκανε και πάλι την πιο απίστευτη front row εμφάνιση.

Ο Louis Vuitton είναι ο πιο ταξιδιάρης luxury οίκος μόδας αποδεδειγμένα. Η κύρια συλλογή του όταν ξεκίνησε τη μεγάλη ιστορία του ήταν οι βαλίτσες και τα είδη ταξιδίου, μία ποιότητα που έχει καταφέρει να διατηρήσει μέχρι σήμερα, εμπλουτίζοντας άκρως επιτυχημένα όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του. Ένα τεράστιο πλαστικό κάλυμμα στο γλυκό πορτοκαλί χρώμα του ηλιοβασιλέματος έφερε την καλοκαιρινή αύρα που ήθελε να μας μεταφέρει ο Nicola Ghesquière, παίρνοντας έμπνευση από το αερόστατα και δημιουργώντας με τη βοήθεια του production designer James Chinlund και της εταιρίας παραγωγής Penique Productions το δικό του αερόστατο, μέσα στο οποίο κάθισαν όλοι οι προσκεκλημένοι και ξαφνικά μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο σύμπαν.

https://www.instagram.com/reel/Cx5Y2gTtxxR/

Πάντα τα περιβάλλοντα- φούσκα λειτουργούν προστατευτικά και μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε στο θέαμα που μας δίνεται, γιατί η συγκέντρωση αυξάνεται και η αισθητική δεν ξεφεύγει με παρεμβολές. Ο Nicola Ghesquière συμπληρώνει φέτος μια ολόκληρει δεκαετία στο τιμόνι του Louis Vuitton και παρουσίασε ίσως την καλύτερη συλλογή που έκανε εδώ και χρόνια. Σύγχρονες στολές πόλης με πολλά ετερόκλητα στοιχεία που έδεσαν σε ένα αποτέλεσμα ρευστό, σαν το καλοκαίρι μας. Ο ίδιος ο σχεδιαστής δεν θέλησε να αφήσει κάποιο σημείωμα για τους καλεσμένους του show και θέλησε να εξηγείσαι με φλυαρία τα όσα θα βλέπαμε στο catwalk. Κυρίως γιατί μάλλον επρόκειτο για μια συλλογή, η οποία δεν έκρυβε κάποια μεγάλη ιδέα, αλλά περισσότερο βασίστηκε στο συναίσθημα, του οποίου είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές, όταν μιλάμε για τέχνη και δημιουργία.

Είναι πλέον επίσημο! Η Kendall Jenner και ο Bad Bunny μαζί στη νέα καμπάνια του οίκου Gucci

Vuitton-S24-001.jpg

To μείγμα των 80s και 00s ήταν ξεκάθαρο και πολύ διασκεδαστικό. Τα πρώτα σύνολα αφιερώθηκαν στο νέο hemline που έδενε χαμηλά στη μέση, με τα bomber, δερμάτινα, αριστοτεχνικά jackets του οίκου να συνδυάζονται με maxi, ασύμμετρες φούστες με βολάν. Οι μεγάλες ζώνες έρχονται να οριοθετήσουν τη νέα σιλουέτα του Ghesquière. Είδαμε, φυσικά, μεγάλους, τετράγωνους ώμους στα σακάκια και τα πουκάμισα της συλλογής, στενή μέση και peplum τελειώματα, που συνδυάστηκαν είτε με cropped παντελόνια είτε και πάλι με ανάλαφρες φούστες αλλά αυτή τη φορά mini. Τα λευκά καλσόν ήταν ένα highlight που μας έφερε παιδικές αναμνήσεις, το ίδιο και τα 80s καπέλα και τα αντίστοιχα αξεσουάρ που ολοκλήρωσαν τα looks.

Vuitton-S24-038.jpg

Ήταν ένα show παιδική χαρά, ανάλαφρο και νοσταλγικό όσο και τα ταξίδια του καλοκαιριού. Αυτά που κάναμε στο παρελθόν αλλά και αυτά που θα έρθουν. Ο Ghesquière είναι ένας σχεδιαστής με μεγάλο ταλέντο, δυνατή αίσθηση της σύγχρονης ζωής, πολύ δημιουργικός, που δεν φοβάται να ρισκάρει και να δώσει νέες, ακραίες φόρμες στο κοινό ενός οίκου κατά τα άλλα κλασικού, που έχει συνθεδεί με την απόλυτη πολυτέλεια στο μυαλό των περισσότερων. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία της συλλογής ήταν σίγουρα και τα παπούτσια, αφού είδαμε γόβες με twisted δέρμα στο σώμα και την κορυφή τους, ενώ το pepp toe πήρε μια νέα μορφή με τα τέσσερα δάχτυλα να καλύπτονται. Οι γυναικείες στολές του σήμερα για τον Ghesquière έχουν κάτι από το power dressing του «Working Girl» αλλά και μια χαρούμενη χροιά από το κοστούμι ενός αρλεκίνου. Ρίγες, χρώματα, γυαλιστερές υφές και χαρά.

Catwalk looks:

Δείτε ολόκληρο το show:

Η Zendaya στο front row του show:

Από το show δεν θα μπορούσε να λείπει και η Zendaya, ως επίσημη ambssador του οίκου, η οποία έφθασε στην εκδήλωση και πόζαρε για τους φωτογράφους με total white look.

France Louis Vuitton Spring Summer 2024 Arrival

(AP Photo/Vianney Le Caer)

Invision
France Louis Vuitton Spring Summer 2024 Arrival

(AP Photo/Vianney Le Caer)

Invision

Πιο συγκεκριμένα, την είδαμε με ένα maxi gown με χρυσά και δερμάτινα camel trimmings, αλλά και ένα μεγάλο φερμουάρ κατά μήκος του. Οι λευκές pointed γόβες της ολοκλήρωσαν το look, ενώ στη συνέχεια η ίδια φόρεσε και ένα αρχειακό outfit του οίκου από την Resort 2015 collection του σχεδιαστή.

https://www.instagram.com/reel/Cx5bAFbqF3v/