Essentials: Αυτά είναι τα 5 φορέματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Ναταλία Κατσακιώρη
Essentials: Αυτά είναι τα 5 φορέματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Τα 5 must σχέδια που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στη ντουλάπα σου.

Η μόδα έχει πλέον αλλάξει προσανατολισμό. Μετά από δεκαετίες σκληρού καταναλωτισμού, παραλλαγών τάσεων και μεγάλων διακρίσεων, ο χώρος της μόδας έκανε μία τεράστια στροφή , ήδη κάποια χρόνια πριν το σοκ της πανδημίας. Αν θέλουμε, όμως, να πούμε την αλήθεια τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το σοκ των lock downs και η συνειδητοποίηση όλης αυτής της παροδικότητας μας έφερε αντιμέτωπους και με την ίδια την ουσία που είχαμε δώσει στη μόδα, η οποία είχε καταλήξει να χάσει τον πρακτικό της ρόλο. Θέλοντας, λοιπόν, να αποφύγουμε όλο αυτό τον παραλογισμό επιστρέψαμε στις ρίζες μας.

Η λέξη «ρίζες» στο κομμάτι των τάσεων μεταφράζεται σε διαχρονικότητα, δηλαδή στο versatility. Και ήταν η μόνη λογική επιλογή. Ρούχα αγαπημένα, άνετα, αυτό που λέμε «κλασικά». Γιατί ο όρος all time classic παίζει πολύ συχνά στο λεξιλόγιο των fashion editors αλλά αλήθεια καταλαβαίνουμε τη σημασία του; Αυτό που συνεχίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας είναι κυρίως το σχέδιο, που θα μας αρέσει, αλλά καλό θα ήταν τώρα πια να μάθουμε να αξιολογούμε και την ποιότητα, το shape και την πολυχρηστικότητα του κάθε item που μπαίνει στη ντουλάπα σου.

https://www.instagram.com/p/CjQcm04o51a

Ξεκινώντας το όλο concept των «κλασικών» σου ρούχων, δεν γίνεται να μην σταθούμε στο κομμάτι φορέματα. Το πιο δημοφιλές γυναικείο ρούχο (ίσως μετά το denim παντελόνι τώρα πια), που έχει συνδεθεί με το θηλυκό σώμα. Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω το πόσο εύκολο είναι στο styling, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αγκαλιάσει και να αναδείξει κάθε σωματότυπο. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια κλασικά φορέματα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στη συλλογή σου, items που θα σε συντροφεύουν για χρόνια. Ναι, καλά κατάλαβες, το little black dress, δημιουργία και εφεύρεση της θρυλικής Coco Chanel είναι ένα από αυτά, αλλά δεν είναι το μόνο. Με μία μικρή έρευνα στις τάσεις της κάθε σεζόν βρήκαμε τις πέντε κορυφαίες επιλογές για σένα, που ετοιμάζεσαι να επενδύσεις στο μέλλον της γκαρνταρόμπας σου.

https://www.instagram.com/p/CkBvipgg60i

Τα 5 φορέματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα: