Όλοι οι λόγοι που το πουκάμισο είναι το κατάλληλο item για να φορέσεις εν μέσω καύσωνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Όλοι οι λόγοι που το πουκάμισο είναι το κατάλληλο item για να φορέσεις εν μέσω καύσωνα

Μην ντυθείς υπερβολικά, ντύσου έξυπνα.

Καλοκαιράκι θέλαμε, καλοκαιράκι έχουμε. Και καλοκαίρι με τα όλα του. Με τον καύσωνά του, με τα κλιματιστικά στο full, με την πόλη να αδειάζει τα Σαββατοκύριακα και εμάς να αναζητούμε μια πνοή δροσιά σε κάποια κοντινή παραλία, αφού η λέξη άδεια δεν φάνηκε ακόμη. Αλλά ακόμη και αν έχεις βγει σε άδεια, ο καύσωνας δεν κάνει διακρίσεις και θα σε βρει ακόμη και στο νησί ή το βουνό που επέλεξες να παραθερίσεις. Οπότε τι μας μένει; Να το αποδεχτούμε και να κάνουμε τη ζωή μας όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη αυτές τις μέρες. Εκτός από τις συμβουλές των γιατρών που θέλουν να έχουμε σε προτεραιότητα την ενυδάτωση, υπάρχουν και οι δικές μας συμβουλές που θα σε κάνουν να ντυθείς σωστά ακόμη και με 42 βαθμούς.

heatwave_shirt-(6).jpg

Σίγουρα θα έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά άρθρα με styling tips και mini οδηγούς επιβίωσης της μόδας εν μέσω καύσωνα. Τα ανοιχτά χρώματα και τα φυσικά υφάσματα είναι σίγουρα οι δύο πρώτοι παράγοντες που πρέπει να έχει ένα outfit για να κριθεί κατάλληλο για τις εν λόγω ημέρες. Αλλά αυτή τη φορά δεν θέλω να σου μιλήσω για κάτι τέτοιο, αλλά για ένα key item, το οποίο υπάρχει σίγουρα στη ντουλάπα σου και θα σώσει για άλλη μια φορά την κατάσταση. Και το όνομα αυτού; Πουκάμισο.

Καλοκαιρινός καύσωνας: Όλα τα styling tips για να ντυθείς όσο πιο δροσερά γίνεται

heatwave_shirt-(9).jpg

Το πουκάμισο είναι το hero piece των ημερών και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί. Αν παρατηρήσεις τους ανθρώπους που ζουν σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας στην έρημο, θα δεις ότι κάνουν ακριβώς το αντίθετο από εμάς στους καύσωνες. Αντί να φορέσουν ότι πιο κοντό έχουν, αντίθετα καλύπτουν επιμελώς το σώμα τους. Δεν λέμε φυσικά αν ντυθούμε αντίστοιχα, αλλά ένα wide, oversized πουκάμισο από φυσικό ύφασμα είναι η καλύτερη επιλογή για να μην έρχεται ο ήλιος σε απευθείας επαφή με το σώμα σου, ενώ παράλληλα φοράς κάτι άκρως ελαφρύ.

heatwave_shirt-(4).jpg

Φόρεσε από κάτω και το αγαπημένο σου σορτς ή μία αέρινη φούστα και θα έχεις ένα look παντός καιρού. Εμπιστεύσου με και δοκίμασέ το. Θα δεις ότι θα σε προστατεύσει με στυλ από τον ήλιο.

Street style inspo: