Όλοι οι λόγοι που το πουκάμισο είναι το must item της μεταβατικής περιόδου

Ναταλία Κατσακιώρη
Όλοι οι λόγοι που το πουκάμισο είναι το must item της μεταβατικής περιόδου
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Ριγέ, ολόλευκο ή με χρώμα το πουκάμισο είναι το fall item που θα φορέσουμε και φέτος non stop.

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση γύρω από τον όρο μεταβατική περίοδος και τα must στοιχεία της. Η αλήθεια είναι ότι στυλιστικά είναι η πιο δύσκολη ίσως περίοδος και για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Αντί, όμως, να το βλέπεις αρνητικά, προσπάθησε να γυρίσεις λίγο τα πράγματα υπέρ σου και να διασκεδάσεις αυτό το Σεπτέμβριο. Γιατί η μεταβατική φάση ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι η περίοδος που όλα επιτρέπονται. Οπότε πάμε τη δημιουργικότητά μας ένα βήμα παραπέρα και πάμε να κάνουμε τα looks μας λίγο πιο edgy, έχοντας πάντα κρυφούς άσσους στο μανίκι μας.

shirt_fall_essential-(8).jpg

Οι κρυφοί άσσοι είναι τα basics. Θα το λέω και θα το ξαναλέω, μέχρι να αποδεχτείς επιτέλους τις βασικές αρχές του styling και να κάνεις τις αγορές-επένδυση που πρέπει. Το απόλυτο essential των ημερών είναι το πουκάμισό μας, φυσικά, και παρακάτω θα σου αναλύσω όλους τους λόγους που θα είναι το αγαπημένο σου ρούχο και για αυτό το Σεπτέμβριο.

shirt_fall_essential-(2).jpg

5 διαφορετικοί τρόποι να φορέσεις τα jorts, την τάση που θα σε κάνει να πεις αντίο στα σορτσάκια

shirt_fall_essential-(13).jpg

Πουκάμισο: Η καλύτερη λύση όταν δεν ξέρεις τι να βάλεις πάλι σήμερα.

Αρχικά, να πούμε ότι δεν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πουκάμισο εδώ, αλλά για το οποιοδήποτε στυλ συνηθίζεις να φοράς, έχεις στη ντουλάπα σου και απολαμβάνεις. Φυσικά το λευκό, ανδρικό πουκάμισο είναι must το ίδιο και το κλασικό μπλε ριγέ πουκάμισο, που επίσης μας έχει έρθει από την ανδρική γκαρνταρόμπα. Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ και τα κοντομάνικα πουκάμισα, αλλά και οι satin υφές, που μπορούν να φορεθούν και βράδυ σε ένα χαλαρό dinner ή ακόμη και σε κάτι πιο επίσημο, αν συνδυαστούν σωστά.

shirt_fall_essential-(10).jpg

Γιατί, όμως, αγαπάμε τόσο πολύ τα πουκάμισα κατά τη λεγόμενη μεταβατική περίοδο του φθινοπώρου; Γιατί έχουν το κατάλληλο λεπτό ύφασμα, που μας κρατάει στη σωστή θερμοκρασία, ενώ επίσης σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις και layering, ένα styling trick που είναι άκρως χρήσιμο -για να μην πω απαραίτητο- σε αυτή τη φάση. Κάνε δημιουργικό mix and match, όπως στα outfits που βλέπεις στην gallery παρακάτω και απογείωσε το απόλυτο essential του φθινοπώρου. Το πουκάμισο.

Street style inspo για να πας το styling ένα βήμα παραπέρα.