Οι statement μπαλαρίνες που θα φοράμε το φθινόπωρο -Είναι η νέα εμμονή των fashion girls

Ναταλία Κατσακιώρη
Οι statement μπαλαρίνες που θα φοράμε το φθινόπωρο -Είναι η νέα εμμονή των fashion girls

Και σίγουρα τις έχεις δει παντού στο feed σου.

Ο όρος it item ήταν κάτι που είχα ξεχάσει για καιρό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lock down. Αλλά αμέσως μετά την έξοδό μας και την επιστροφή στην κανονικότητα, επανήλθε πιο δυναμικά από ποτέ. Και αυτό γιατί όλοι οι αγαπημένοι μας πολυτελείς οίκοι μόδας και όλα τα κορυφαία brands έκαναν ότι μπορούσαν για να δημιουργήσουν μικρά αντικείμενα που να μπορούν να δώσουν ξανά ένα spicy twist στα σύνολά μας. Εδώ και περίπου δύο χρόνια, λοιπόν, το ένα it item διαδέχεται το άλλο καθώς αλλάζουν οι εποχές και οι σεζόν. Αυτό που καθορίζει την εμφάνισή τους είναι φυσικά οι τάσεις.

Είναι ο Jacquemus ο απόλυτος master του marketing; Το τεράστιο community που έχει το επιβεβαιώνει

Οι μπαλαρίνες του οίκου Alaïa είναι η νέα εμμονή των fashionistas.

Τα flats έχουν γίνει πλέον μέρος των everyday looks μας και δεν νομίζω ότι πρόκειται να χάσουν πλέον την πρωτοκαθεδρία, αφού καμία γυναίκα δεν θα άφηνα τα άνετα flat παπούτσια της. Ειδικά τώρα που τα ballet flats -aka οι μπαλαρίνες- έγιναν και πάλι το πιο επίκαιρο ζευγάρι της σεζόν.

https://www.instagram.com/p/CuH5Mjnx7FF/

Οι fashion insiders μάλιστα έχουν βρει το δικό τους νέο αγαπημένο ζευγάρι για το φθινόπωρο του 2023 και σίγουρα θα το έχεις δει ήδη στο Instagram feed σου. Μιλάμε για τις μπαλαρίνες του οίκου Alaïa, που έγιναν viral αρχικά στην πιο καλοκαιρινή τους εκδοχή, με το διάφανο, fishnet υλικό τους.

alaia_ballet_flats-(3).jpg

Καθώς, λοιπόν, περνάμε στο φθινόπωρο, όσο και αν απολαμβάναμε το να βλέπουμε το τέλειο πεντικιούρ μας μέσα από τις sheer μπαλαρίνες, θα τις αφήσουμε στην άκρη για ένα πιο winter ζευγάρι. Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος έχει να μας προτείνει τη δερμάτινη εκδοχή της ίδιας ακριβώς μπαλαρίνας, με μαλακό, matte δέρμα και μεταλλικά, ασημένια studs σε όλη την επιφάνειά τους. Το μικρό χαριτωμένο λουράκι που δένει στο πλάι παραμένει, φυσικά. Οι συγκεκριμένες μπαλαρίνες είναι ταυτόχρονα minimal αλλά και rock και θα τις δεις σε πολλά casual chic outfits με basic χρωματικούς συνδυασμούς, όπως το λευκό, το γκρι και το μαύρο.

https://www.instagram.com/reel/CvCHFRII7Ze/

Φυσικά, μπορείς να βρεις στην αγορά ένα ζευγάρι παρόμοιας αισθητικής και να υιοθετήσεις το style, αντιγράφοντας τα σύνολα των αγαπημένων σου icons. Πίστεψέ με ένα ζευγάρι statement μπαλαρίνες όπως αυτές θα είναι το ζευγάρι που δεν θα θες να βγάλεις το φθινόπωρο.

alaia_ballet_flats-(2).jpg