Back to basics: Νέες fashion αφίξεις για να μπεις δυναμικά, με στυλ και καλή διάθεση στη νέα σεζόν

Back to basics: Νέες fashion αφίξεις για να μπεις δυναμικά, με στυλ και καλή διάθεση στη νέα σεζόν

Ο Σεπτέμβριος είναι τα «νέα Χριστούγεννα» και μαζί με τις αποφάσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά σου, έρχονται και πολλά new fashion items που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και στυλάτη.

Η Kamand Kojouri, η συγγραφέας του «The Last Dance», λέει κάποια στιγμή στο βιβλίο της μιλώντας για σταθερότητα και επιστροφές: «Αν σήμερα δεν είναι η μέρα σου, τότε να είσαι ευτυχισμένος γιατί αυτή η μέρα δεν θα επιστρέψει ποτέ. Κι αν σήμερα είναι η μέρα σου, τότε να είσαι πάλι ευτυχισμένος γιατί αυτή η μέρα δεν θα επιστρέψει ποτέ».

Βλέπεις, η μοναδικότητα των στιγμών είναι αυτή που τις κάνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας, αυτή που τις καθορίζει. Από την άλλη πλευρά, το να επιστρέφεις σε αυτές τις στιγμές, το να ανατρέχεις στη μνήμη σου, σου φτιάχνει τη διάθεση ή σε κάνει να αναθεωρείς κάποια πράγματα για πάντα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα που χρησιμοποιούμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Η επιστροφή σε κάποια από αυτά μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, η προσθήκη όμως νέων στην γκαρνταρόμπα μας, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και είναι και τα δύο απαραίτητα για το στυλ, αλλά και την ψυχική μας ισορροπία.

Κάθε Σεπτέμβριο, λοιπόν, ανατρέχουμε πιο έντονα σε αυτά που έχουμε, σε αυτά που χρειαζόμαστε και σε αυτά που απλά θέλουμε για να γεμίσουμε τη ζωή μας με πολλές stylish στιγμές και για να κάνουμε την κάθε ημέρα, «τη μέρα μας». Αρχίζοντας το shopping με fashion items που κάνουν τη βασική μας επιστροφή -αυτήν στην άθληση- πρώτη στη λίστα με τα to dos μας.

Back to gym με athleisure looks που ξεχωρίζουν

Το μεγάλο comeback στη ρουτίνα της σωματικής άσκησης δεν πρέπει να γίνεται καταναγκαστικά, αλλά με αγάπη και όρεξη. Δεν έχει σημασία αν είσαι runner, αν κάνεις yoga, pilates, tabata ή personal, αρκεί να είσαι εξοπλισμένη με τα ρούχα που θα σου χαρίζουν αυτοπεποίθηση, άνεση και ελευθερία κινήσεων σε κάθε σου προπόνηση.

Picture8.png

Αθλητική φόρμα και μπουστάκι BOSS, αθλητική ζακέτα και φόρμα Adidas, παπούτσια PUMA, Designer Outlet Athens

Τι χρειάζεσαι, λοιπόν; Όσον αφορά στα παπούτσια, χρειάζεσαι ένα καινούργιο ζευγάρι sneakers για τις ώρες που γυμνάζεσαι, αλλά και φόρμες που μπορείς να φορέσεις στις off duty δραστηριότητές σου.

Picture2.png

Κολάν και φούτερ PUMA, παπούτσια Skechers, παπούτσια VANS, Designer Outlet Athens

Μάλιστα, μπορείς να δημιουργήσεις αθλητικά σετ, που θα περιλαμβάνουν ζακέτα και ασορτί αθλητική φόρμα ή εναλλακτικά, σετ με κολάν και τοπ ή αθλητικό μπουστάκι, αναλόγως τι σε εξυπηρετεί περισσότερο. Αν είσαι φαν των outdoor προπονήσεων, προτίμησε να συνδυάσεις μία ζακέτα με μία φόρμα ή ένα κολαν και από μέσα να φορέσεις μπουστάκι.

Picture9.png

Αθλητικό μπουστάκι Adidas, αθλητική ζακέτα και φόρμα GUESS, παπούτσια Adidas, Designer Outlet Athens

Επίσης, ένα ευκολοφόρετο half zip hoodie, καθώς και ένα ελαφρύ, αντιανεμικό μπουφάν, είναι δύο must-have ρούχα που θα σου χαρίσουν comfy, athleisure εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Picture3.png

Ζακέτα Bodytalk, αθλητικό μπουστάκι και φόρμα Bodytalk, παπούτσια ACICS, Designer Outlet Athens

Back to basics με Canadian tuxedo σύνολα

Bρισκόμαστε πίσω στο 1948, ο Bing Crosby, διάσημος ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά και πηγαίνει να διανυκτερεύσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με αυστηρό dress code. Φοράει ένα σακάκι και ένα παντελόνι -και τα δύο jean. Όταν του λένε στην είσοδο πως πρέπει να αλλάξει ρούχα, αν θέλει να μείνει σε αυτούς, απαντάει πως αυτό είναι το tuxedo του. Κάπως έτσι καθιερώθηκε μία από τις πιο διάσημες fashion ορολογίες που απευθύνεται στους denim on denim συνδυασμούς ρούχων. Τα total jean looks θεωρούνται για μία ακόμη σεζόν μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας, δίνοντάς σου έμπνευση για ανατρεπτικούς συνδυασμούς που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε περίσταση.

Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, πως διαθέτεις τα κατάλληλα items στην γκαρνταρόμπα σου. Ποια είναι αυτά; Ένα κοντό denim jacket, το οποίο μπορείς να συνδυάσεις με μία μίνι φούστα στον ίδιο περίπου τόνο. Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις σε μία denim φούστα που διαθέτει μία γήινη, φθινοπωρινή απόχρωση ή σε ένα σκούρο denim φόρεμα που θα «αγκαλιάζει» τη σιλουέτα σου.

Picture10.png

Φόρεμα GUESS, μπουφάν Benetton, παντελόνι ‘ALE, Designer Outlet Athens

Ειδικότερα για τις all day εμφανίσεις σου, αυτές που σε συντροφεύουν το πρωί στο γραφείο, μέχρι και σε μία έξοδο με τις φίλες σου, ένα αμάνικο, denim φόρεμα είναι το ρούχο που χρειάζεσαι, ώστε να δείχνεις κομψή και όχι underdressed ή χειρότερα, overdressed. Το ίδιο ισχύει και για ένα μαύρο, τζιν παντελόνι σε mom fit γραμμή ή σε ένα τζιν με διακριτική καμπάνα στο τελείωμα, δύο passe-partout items για πρωινά και βραδινά outfit.

Picture4.png

Φόρεμα Scotch & Soda, φούστα Calvin Klein, παντελόνι BOSS, παντελόνι Diesel, Designer Outlet Athens

Ψάχνεις ένα denim σχέδιο που θα αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα, «τι να φορέσω σήμερα»; Αυτό το σχέδιο μπορεί να είναι ένα baggy denim, ιδανικό για αυθεντικά street-style look, ένα bleached τζιν παντελόνι για λίγο πιο grunge εμφανίσεις, ακόμη και ένα παντελόνι σε κεραμιδί απόχρωση για πιο twisted, φθινοπωρινά outfit.

Picture11.png

Φόρεμα BSB, φούστα Funky Buddha, παντελόνι Replay, Designer Outlet Athens

Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις μία επένδυση που θα πιάσει «τόπο» και όχι απλώς χώρο στην ντουλάπα σου, να ξέρεις πως ένα denim φόρεμα είναι μία εξαιρετική επιλογή, αρκεί να βρεις το κατάλληλο σχέδιο. Ποιο είναι αυτό; Ένα άνετο ρούχο που κολακεύει τη σιλουέτα σου, ένα ρούχο που δεν θα θέλεις να βγάλεις από πάνω σου.

Picture5.png

Φόρεμα Polo Ralph Lauren, παντελόνι Lee, Designer Outlet Athens

Back to work με office outfits που σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση

Και ταυτόχρονα είναι πολύ άνετα! Γιατί το corporate style δεν πρέπει να σε κάνει να ασφυκτιάς, αντίθετα πρέπει να κάνει την επάνοδό σου στους διαδρόμους του γραφείου εύκολη και να σηματοδοτεί και μία νέα αρχή στην επαγγελματική σου ζωή. Θέλεις τον φετινό Σεπτέμβρη να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα σου, ακόμη και αν παραμένεις στην ίδια θέση εργασίας; Τότε, όπως σοφά λέει και μία φίλη, θα πρέπει να ντυθείς για την απασχόληση που ονειρεύεσαι, όχι για αυτήν στην οποία εργάζεσαι.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ένα deux-pieux σε μία εντυπωσιακή, magenta απόχρωση, θα γίνει μία… office look «πανοπλία» που θα σε γεμίζει σιγουριά, σε κάθε σημαντικό meeting με το υπόλοιπο team.

Picture12.png

Τσάντα GUESS, κοστούμι PINKO, μπαλαρίνα Kalogirou, Designer Outlet Athens

Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις το κοστούμι σου με ένα λευκό πουκάμισο, ένα κλασικό ζευγάρι μαύρα loafers ή με μία αναπαυτική μπαλαρίνα σε μπεζ απόχρωση. Όσο για την τσάντα, ένα πρακτικό χιαστί clutch, θα συμπληρώσει, αλλά δεν θα φορτώσει στυλιστικά το look σου.

Μία δεύτερη πρόταση για επαγγελματικές εμφανίσεις, περιλαμβάνει μία φαρδιά, υφασμάτινη παντελόνα ή ένα oversized πουκάμισο, δύο ρούχα που σε εμπνέουν για πιο εναλλακτικούς, colour-blocking και γεωμετρικούς συνδυασμούς.

Picture6.png

Φούστα, σακάκι, πουκαμίσα BOSS, τσάντα ΚΕΜ, γυαλιά οράσεως Marc Jacobs by Panaidis Eyewear Boutique, Designer Outlet Athens

Επιπλέον, ένα κομψό κοστούμι με μονόκουμπο σακάκι και μία pencil φούστα ή ένα εμπριμέ φόρεμα με δέσιμο στη μέση, είναι τρία must have items, τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις ως βάσεις, δηλαδή ως πηγές έμπνευσης για smart casual ντυσίματα με layering συνδυασμούς.

Καπαρντίνα, φόρεμα Polo Ralph Lauren, τσάντα Tommy Hilfiger, παπούτσια Tsakiris Mallas, Designer Outlet Athens

Σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι loafers, μία μπεζ καμπαρντίνα και μία tote ή μία bucket τσάντα, που χωράει ό,τι σου είναι απαραίτητο, θα σε κάνουν να δείχνεις στυλάτη και προσεγμένη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Πουκάμισο PINKO, παντελόνι Polo Ralph Lauren, παπούτσια Tsakiris Mallas, Designer Outlet Athens

Εφόσον προετοιμάζεσαι από σήμερα για τη νέα σεζόν, μην παραλείψεις να επενδύσεις σε ένα διαχρονικό, διπλόπετο, σταυρωτό blazer, ένα all time πανωφόρι που θα ταιριάξεις με ένα μονόχρωμο πουκάμισο και μία πλισέ φούστα ή αλλιώς, με ένα τζιν σε ίσια γραμμή, για ένα πιο carefree, λιγότερο αυστηρό αποτέλεσμα.

Blazer Bill Cost, πουκάμισο Benetton, μποτάκι Polo Ralph Lauren, τσάντα Michael Kors By Kalogirou, Designer Outlet Athens

Θα ολοκληρώσεις το look σου με ένα μαύρο μποτάκι, ενώ μπορείς να πεις «ναι» και σε ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιά οράσεως, ώστε να είσαι… brand new στην επιστροφή σου στο γραφείο.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τη φθινοπωρινή και τη χειμερινή περίοδο, οι τσάντες και τα πανωφόρια σου είναι οι «πρωταγωνιστές» σε κάθε look, τα στοιχεία που δίνουν χαρακτήρα στο σύνολό σου. Ακριβώς για αυτό, πρόσθεσε στην γκαρνταρόμπα σου ένα κλασικό πανωφόρι, καθώς και τσάντες με ικανοποιητική χωρητικότητα, οι οποίες θα κάνουν πιο fashion και εύκολη την καθημερινότητά σου.

Σακάκι και φούστα Toi&moi, τσάντα DKNY by Kalogirou, Designer Outlet Athens

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να είναι πιο διασκεδαστική και κομψή από όσο πιστεύεις, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εφόδια, aka stylish ρούχα και αξεσουάρ. Αν θέλεις, λοιπόν, η έναρξη της νέας σεζόν να γίνει με τους καλύτερους οιωνούς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσεις τις αγορές που θα σου χαρίσουν τις πιο κομψές φθινοπωρινές εμφανίσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens, το οποίο είναι ανοιχτό και τις Κυριακές, θα ανακαλύψεις ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από τα αγαπημένα σου designer brands, εκείνα που θα κάνουν level up στα outfit σου, φέρνοντας και έναν «αέρα» ανανέωσης στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα σου, έως -70% πιο φθηνά!