Ξαφνικά το κόκκινο είναι παντού! Το vivid red γίνεται η top απόχρωση του φθινοπώρου

Ναταλία Κατσακιώρη
Ξαφνικά το κόκκινο είναι παντού! Το vivid red γίνεται η top απόχρωση του φθινοπώρου
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Είναι η απόχρωση που θα βλέπεις παντού το χειμώνα. 

Το κόκκινο έχει σαν χρώμα διπλό ρόλο στη ζωή μας και το fashion λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Από τη μία εκφράζει τη θηλυκότητα και τον ερωτισμό και από την άλλη κάνει τη δύναμη και την επαναστατικότητα. Οι περισσότερες βέβαια θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν το χρησιμοποιούμε και τόσο στα ρούχα και τα αξεσουάρ μας και περιοριζόμαστε σε ένα ωραίο κόκκινο κραγιόν ή το κόκκινο μανικιούρ και πεντικιούρ μας.

vividred_fall2023trends-(15).jpg

Το 2023 δεν θα είναι άλλη μια τέτοια χρονιά, γιατί το κόκκινο έχει ήδη αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωιστή των color trends της σεζόν.΄Ήδη από τις αρχές του φθινοπώρου θα είδες το vivid red να γράφεται ανάμεσα στις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα που έρχεται. Και πού βλέπουμε πρώτα τις νέες τάσεις; Μα φυσικά στα street style looks των fashion weeks, όπου οι fashion insiders μοιάζουν με ένα μικρό lookbook με όλα τα designer items που μόλις κυκλοφόρησαν στις ready to wear συλλογές των καταστημάτων.

vividred_fall2023trends-(11).jpg

Πώς να φορέσω το oversized style; 5 ιδέες για τον Οκτώβριο

vividred_fall2023trends-(14).jpg

Το κόκκινο είναι η απόχρωση που θα ταράξει τα νερά.

Παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, head pieces, παλτό και σακάκια, tops και παντελόνια, φορέματα και λεπτομέρειες όπως τα καλσόν μας βάφτηκαν κατακόκκινα και ανέδειξαν κάθε πιθανή απόχρωση που μπορείς να φανταστείς εντός της παλέτας του κόκκινου. Και θα αν δοκιμάσεις και εσύ κάποιο δικό σου κόκκινο item θα διαπιστώσεις ότι είναι στην πραγματικότητα ένα χρώμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ξανθιά ή μελαχρινή, αλλά και σε όλα τα skin tones.

Εκτός, όμως, από το κόκκινο που θα δεις randomly στο feed σου από τις αγαπημένες σου influencers υπάρχουν και κάποιες νέες αποχρώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από κορυφαίους οίκους όπως η Gucci, και το σκούρο μπορντό του Sabato De Sarno, που ακούει στο όνομα Rosso Ancora, και έχει ήδη κλέψει καρδιές.

Gucci-S24-037.jpg

GUCCI SS24

Ο Maximilian Davis παρουσίασε πέρυσι για το φετινό χειμώνα κατακόκκινα total Ferragamo σύνολα στο πιο ζεστό κόκκινο που έχεις δει τελευταία και αξίζει να δοκιμάσεις. Go red και βάλε ένα ξεχωριστό, κόκκινο κομμάτι στη φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα.

vividred_fall2023trends-(5).jpg

Looks από την FW23 συλλογή του οίκου Ferragamo.

Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight
vividred_fall2023trends-(4).jpg

Looks από την FW23 συλλογή του οίκου Ferragamo.

Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight