Τα κομψά formula looks της σεζόν που θα αποθεώσουν το στυλ μας σε κάθε περίσταση

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα κομψά formula looks της σεζόν που θα αποθεώσουν το στυλ μας σε κάθε περίσταση

Τα uniform looks είναι το case study της σύγχρονης μόδας. Γιατί ποια θέλει να αναρωτηθεί για άλλη μια φορά «τι να βάλω σήμερα;».

Ο όρος formula look είναι σχετικά νέος στο σύγχρονο λεξιλόγιο της μόδας. Και ήρθε για να μας μιλήσει στην πραγματικότητα για την πιο παλιά διαδικασία του styling. Την προετοιμασία. Αν διαβάσεις τον δεκάλογο των elegant γυναικών, σίγουρα στην κορυφή των κανόνων του θα βρεις και την προετοιμασία του look της επόμενης μέρας ήδη από την προηγούμενη. Προσωπικά, έχω δοκιμάσει αυτή την τακτική πριν από κάποια κρίσιμο meeting ή από μία ημέρα που γνώριζα από καιρό ότι θα είναι απαιτητική για εμένα και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δουλεύει κάθε φορά, σε κάθε περίσταση.

mosty-(10).jpg

Τα formula looks έρχονται, λοιπόν, να δώσουν λύσεις και να μας ξεκουράσουν, παίρνοντας το βάρος της καθημερινής προετοιμασίας, ενώ θα έχουμε ήδη απολαύσει όλη τη διαδικασία του styling, στο δικό μας χρόνο, χωρίς άγχο και στες. Αυτό, όμως, τι προϋποθέτει; Προϋποθέτει να κάνουμε τις σωστές επιλογές στο φθινοπωρινό μας shopping, βρίσκοντας όλα εκείνα τα must items της σεζόν, που θα δημιουργήσουν ενημερωμένα και πρακτικά formula looks, που θα φοράμε ξανά και ξανά με την ίδιο ενθουσιασμό -και την ίδια άνεση φυσικά.

mosty-(9).jpg

Φυσικά και ο κορμός των formula -ή αλλιώς uniform- looks είναι τα basics της ντουλάπας μας, οπότε οι διαχρονικές επιλογές δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη wish list μας. Και αφού συμπληρώσουμε αυτά τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μας, πάμε για τα statement items, που θα κάνουν τα καθημερινά μας σύνολα λίγο πιο fun και σίγουρα πολύ πιο εντυπωσιακά. Στο Mosty.com, την πιο ενημερωμένη online boutique, βρήκαμε όλα τα απαραίτητα για τα πιο stylish formula looks του φετινού φθινοπώρου.

Tα 4 formula looks που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις μας.

Office look

Ξεκινάμε πάντα τη μέρα μας με το look του γραφείου μας, το οποίο συνήθως καταλήγει να είναι και το outfit ολόκληρης της ημέρας. Με αυτό θα πάμε για τα ψώνια, για after work drinks και για φαγητό, οπότε έχει ιδιαίτερη σημασία να είναι άνετο, πρακτικό και ultra fashionable. Τα κοστούμια έχουν σίγουρα την τιμητική τους στο office style αλλά και ειδικά φέτος που τα catwalks μας έδωσαν μεγάλη έμπνευση. Βαρέθηκες το κλασικό και αναμενόμενο μαύρο;

mosty-(1).jpg

Φέτος αξίζει να επενδύσεις σε ένα pinstripe μαύρο κοστούμι, όπως αυτό που βρήκαμε στο Mosty.com. Το split front παντελόνι και το double breasted σακάκι κάνουν αμέσως πολύ πιο ιδιαίτερο το όλο look με το εφευρετικό tailoring. Άσε για λίγο στην άκρη το ανδρικό πουκάμισο και φόρεσε ένα μαύρο γιλέκο σαν top, που θα δώσει το ίδιο ανδρόγυνο στυλ στο three pieces set σου. Μια ασπρόμαυρη, zebra ζώνη και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα loafers με χρυσές λεπτομέρειες, είναι ιδανικά για να ολοκληρώσεις το πρωινό σου ντύσιμο, που θα μπορέσει να σε συνοδέψει ακόμη και στο πιο απαιτητικό event μετά τη δουλειά.

Party night out

Οι βραδιές μας στην πόλη έχουν πλέον το άρωμα του φθινοπώρου. Είτε μέσα στην εβδομάδα, είτε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχεις σίγουρα κάποια πρόσκληση για φαγητό ή ποτό σε ένα από τα αγαπημένα σου στέκια. Και μιας και βρισκόμαστε σε pre-christmas mood, μπορούμε να βάλουμε από τώρα λίγη λάμψη στα party looks μας. Ένα statement φόρεμα που θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις ξανά και ξανά σε ειδικές περιστάσεις είναι μια αγορά επένδυση.

mosty-(6).jpg

Ένα θηλυκό, πλισέ φόρεμα, σε midi γραμμή με έντονους ώμους και διακριτική μέση είναι η σωστή επιλογή για σένα που αναζητάς την κομψότητα στα staples. Το σχέδιο της Sabina Musayev είναι η επιτομή του elegance και μας φέρνει στο μυαλό κάτι από τη grechian chic αισθητική, που είναι μεγάλη τάση. Το little red dress θα είναι το hero piece της σεζόν, ειδικά αν το συνδυάσεις με ένα κομψό ζευγάρι γόβες με λαμπερές λεπτομέρειες και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, όπως τα iconic Livia earings από την Katerina Psoma.

BeFunky-collage.jpg

Tόλμησε να απογειώσεις το βραδινό σου look με ένα extravagant color blocking, κρατώντας μια top handle mini bag σε έντονο μπλε.

Sunday brunch

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Το κυριακάτικο brunch με φίλους έχει γίνει πλέον μέρος της ρουτίνας μας και στην Ελλάδα. Γιατί είναι μια χαλαρή έξοδος στα αγαπημένα μας στέκια στην καρδιά του Σαββατοκύριακου. Οπότε ένα αντίστοιχα χαλαρό -αλλά πάντα ενημερωμένο- look είναι αυτό που ταιριάζει σε μια ανάλογη μέρα. Γενικά, δεν θέλουμε να είμαστε over the top, αλλά ούτε και να εμφανιστούμε με φόρμες και hoodies.

mosty-(11).jpg

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το brunch formula look μας με μια satin, midi φούστα από την Ioanna Kourbela, που βρήκαμε στο Mosty.com. Η αίσθηση που προσφέρει είναι ότι πιο ανάλαφρο μπορείς να φορέσεις ένα φθινοπωρινό, κυριακάτικο πρωινό. Από πάνω επέλεξε ένα μαύρο, μάλλινο, αμάνικο πουλόβερ ενώ από κάτω και μαύρες knee high μπότες με χαμηλό, ξεκούραστο τακούνι. Θες να δώσεις και λίγη λάμψη; Ένα ζευγάρι μικρά σκουλαρίκια σε matte χρυσό με γεωμετρικές γραμμές αρκεί για να αναδείξει διακριτικά το πρόσωπό σου.

BeFunky-collage-(1).jpg

Weekend vibes

Φθινόπωρο και Σαββατοκύριακο σημαίνει μόνο ένα πράγμα: εκδρομή. Εκδρομή στο βουνό, στη θάλασσα ή ταξιδάκι σε κάποιο κοντινό προορισμό του εξωτερικού; Ότι και αν επιλέξεις σου έχουμε το καλύτερο uniform travel look. Ξεκινάμε με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν που δεν είναι άλλος από τα πλεκτά. Ένα knitted σετάκι είναι η καλύτερη επιλογή για μια εξόρμηση στην εξοχή.

mosty-(2).jpg

Η παλέτα των neutrals θα μας ακολουθήσει και εδώ με το σπασμένο λευκό της κρέμας σε μια μαλακή κοντομάνικη μπλούζα και μια ασορτί cropped παντελόνα να γίνεται ο καλύτερος καμβάς. Τα sneakers είναι φυσικά απαραίτητα, οπότε επέλεξε ένα ζευγάρι με κάποιες λαμπερές λεπτομέρειες, το ίδιο και ένα iconic αδιάβροχο πανωφόρι. Στο Mosty.com θα βρεις ένα maxi jacket με εξωτερικές τσέπες και athleisure στυλ. Και τελευταία αλλά άκρως απαραίτητη είναι και η τσάντα ταξιδίου μας, που θέλουμε να είναι απλή και stylish, και να μπορεί να έρθει παντού μαζί μας. Η Bleecker & Love τσάντα σε υπέροχο γκρι χρώμα είναι μια αγορά επένδυση.

BeFunky-collage-(3).jpg

Κάνε και εσύ την απαραίτητη έρευνα αγοράς στη νέα συλλογή του Mosty.com και ανακάλυψε τα δικά σου αγαπημένα items που θα δημιουργήσουν τα formula looks του φθινοπώρου σου. Για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αναρωτηθείς «τι να βάλω πάλι σήμερα;». Now you know!