Δεν προλαβαίνεις να κοντύνεις το φόρεμα του ρεβεγιόν; Κάντο μόνη σου στο σπίτι με το πιο εύκολο hack

Δεν προλαβαίνεις να κοντύνεις το φόρεμα του ρεβεγιόν; Κάντο μόνη σου στο σπίτι με το πιο εύκολο hack
Photo Credit: VALENTINA VALDINOCI/@walnutsvalley

Και θα σου κοστίσιε λιγότερο από ένα ευρώ!

Θεωρητικά τα είχες σκεφτεί όλα. Έκανες την κατάλληλη έρευνα αγοράς, είχες δει όλες τις τάσεις της σεζόν για τα festive looks των γιορτών, πήγες στα μαγαζιά και μετά από αρκετές ουρές στα δοκιμαστήρια κατέληξες στο αγαπημένο σου item για τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιο συγκεκριμένα για τη βραδιά του ρεβεγιόν, που απέχει μόλις δύο με τρεις μέρες. Επειδή, όμως, αυτό το άρθρο ξεκίνησε με τη λέξη «θεωρητικά», θα σου αποδείξω ότι στην πράξη ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό. Να δώσεις το φόρεμά σου για κόντεμα.

kontema_forema-(2).jpg

Mini, midi ή maxi είναι πολύ πιθανό το φόρεμα που επέλεξες να έχει το σωστό τελείωμα, κάτι που το διαπίστωσες φυσικά και πριν το αγοράσεις, αλλά πόνταρες στην αγαπημένη μοδίστρα της γειτονιάς σου, που θα το φέρει στα ίσια του, όπως κάνει πάντα. Μόνο που αυτές οι μέρες είναι κάπως πιο busy για όλους μας, έτσι λοιπόν και εκείνη δεν είχε χρόνο για άλλο ένα κόντεμα και εσύ κατέληξες με ένα καινούργιου, λαμπερό φόρεμα χωρίς στρίφωμα.

Τα άνετα party shoes των γιορτών για να γίνεις η απόλυτη dancing queen

Το κόντεμα της τελευταίας στιγμής γίνεται στο σπίτι.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσεις και να βάλεις στη ζωή σου τη θερμοκολλητική ταινία ραπτικής ή αλλιώς την «αράχνη», όπως θα σου την περιγράψει μία μοδίστρα. Είναι μία ταινία που μπορείς να βρεις σε όλα τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς σου με ψιλικά ή είδη ραπτικής, ενώ υπάρχει παράλληλα και στα μεγάλα και γνωστά πολυκαταστήματα με εργαλεία. Το κόστος της είναι σχεδόν μηδαμινό, αφού μπορείς να πάρεις κάποια μέτρα για ελάχιστα ευρώ. Είναι το τέλειο fashion hack!

kontema_forema-(5).jpg

Και η διαδικασία χρήσης της είναι ακόμα πιο απλή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το σίδερο και μία μεζούρα ή ένα μέτρο αν δεν έχεις. Ακολουθεί όλη η διαδικασία αναλυτικά.

kontema_forema-(1).jpg

Φοράς το φόρεμά σου και σημειώνεις με μία καρφίτσα που θέλεις να κοντύνει. Το βγάζεις, το γυρνάς ανάποδα και με τη βοήθεια του χάρακα μετράς τα εκατοστά του κοντέματος γύρω-γύρω, ώστε να γίνει ομοιόμορφα και κάνεις ένα δίπλωμα. Το ανοίγεις, τοποθετείς μέσα την ταινία και περνάς το σίδερο πάνω της μαζί με ένα πανί. Το σίδερο πρέπει να είναι ζεστό και σε μεσαία θερμοκρασία. Στη συνέχεια βγάζεις το χαρτί της ταινίας, αφού το υλικό της έχει λιώσει, και γυρνάς το στρίφωμα προς τα πάνω. Περνάς και πάλι το σημείο με το σίδερο και ένα πανί και αφήνεις να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κόλλα. Και είναι έτοιμο! Τόσο απλά, τόσο εύκολα, λειτουργεί σε όλα τα υφάσματα και τα υλικά.

Όλη διαδικασία βήμα-βήμα: