10 minimal chic σύνολα από τη Νέα Υόρκη που θα φορέσουμε στο γραφείο

Ναταλία Κατσακιώρη
10 minimal chic σύνολα από τη Νέα Υόρκη που θα φορέσουμε στο γραφείο

Είναι οι καλύτερες προτάσεις για να απογειώσεις το πρωινό look σου στο γραφείο.

Παρακολουθώντας τα τελευταία fashion weeks του περασμένου Σεπτεμβρίου ένα ήταν το μεγάλο συμπέρασμα από τα trends που είδαν, ανέλυσαν και αγάπησαν οι fashion experts. Ότι το quiet luxury, μία τάση που σε γενικές γραμμές αποθεώθηκε μέσω της επιτυχημένης σειράς Succesion, είναι εδώ για να μείνει, αφού είδαμε τεράστιους ομίλους και οίκους όπως η Gucci να αλλάζουν το ύφος και το στυλ τους και να έρχονται πιο κοντά στην αισθητική που λατρεύει ένα μεγάλο μέρος της Gen Z.

minimal_nystreetstyle-(14).jpg

Για τους Millennials βέβαια, αλλά και τους Zillennials, αυτή ήταν απλώς η δικαίωση του κλασικού minimal style, το οποίο ενώ είχε περάσει μια μοναδική περίοδο κατά τη διάρκεια των 90s, μπήκε στο στόχαστρο των περισσότερων brands στη συνέχεια και καταδικάστηκε με έναν τρόπο ως βαρετό και αδιάφορο. Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή να το αναδείξουμε έτσι όπως του αξίζει και να κάνουμε μια μεγάλη επανάσταση. Προσωπικά όντας επί χρόνια οπαδός των basics θεωρώ ότι το minimal chic περνάει την καλύτερή του φάση μέσα από το quiet luxury και τώρα μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσουμε την αγάπη μας στα «βαρετά» ρούχα. Γιατί το βαρετό είναι το cool.

minimal_nystreetstyle-(11).jpg

Αυτό που είδαμε μάλιστα στους δρόμους της Νέας Υόρκης τις τελευταίες μέρες, έξω από τα shows των αγαπημένων μας designers, ήταν μια μικρή επιβεβαίωση στα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Εξάλλου τα New York girls κρατούσαν ανέκαθεν τα ηνία του συγκεκριμένου style και είναι η πηγή έμπνευσης που θα κρατήσουμε μέσα στο Φεβρουάριο και για τα δικά μας office looks. Γιατί το τι θα βάλουμε καθημερινά στο γραφείο είναι συχνά το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι μας.

minimal_nystreetstyle-(12).jpg

Μονόχρωμα πανοφόρια, wide leg παντελόνια, pointed flats και sling backs, μεγάλες τσάντες με γεωμετρικά shapes, πουκάμισα, πλεκτά και σακάκια στα όρια του oversized και του tailored είναι τα κύρια στοιχεία των outfits που ξεχωρίσαμε. Η χρωματική παλέτα παραμένει επίσης basic, αν και μην ξεχνάς ότι το minimal έχει να κάνει κυρίως με τις γραμμές. Οπότε, ναι, μπορείς να βάλεις και ένα touch of color στο all day minimal σύνολό σου.

Ο Άγιος Βαλεντίνος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου θα είναι ροζ και όχι κόκκινος: 4 pink looks - έμπνευση

10 office looks με έμπνευση από Νέα Υόρκη: