Τα 5 αμφιλεγόμενα trends της άνοιξης που θα βλέπεις παντού και πώς να τα φορέσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα 5 αμφιλεγόμενα trends της άνοιξης που θα βλέπεις παντού και πώς να τα φορέσεις
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα λεγόμενα anti-trends της άνοιξης είναι εδώ για να μας προκαλέσουν. 

Τάσεις παντού, micro trends, φωτογραφίες από το street style και aesthetics που διαδέχονται το ένα το άλλο μέσα από το Tik Tok. Είναι λογικό να νιώθεις πως βρίσκεσαι μέσα σε ένα χάος, αλλά σύντομα και αφού η αλλαγή της εποχής γίνει πιο ξεκάθαρη θα καταλάβεις αμέσως το vibe της εποχής.

controversial_trends_spring-(1).jpg

Τι θα έλεγες να σταματήσεις για λίγο να ασχολείσαι με τα trends και να ξεκινήσεις να μελετάς τα anti-trends; Δηλαδή τις τάσεις που θεωρούνται αμφιλεγόμενες και οι περισσότερες δεν τολμάνε να δοκιμάσουν στους δρόμους της πόλης. Σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις και σου εξηγούμε πώς να τις φορέσεις.

controversial_trends_spring-(2).jpg

4 τάσεις που ξεχωρίσαμε στο street style του Milan Fashion Week

controversial_trends_spring-(5).jpg

5 τάσεις που θα δοκιμάσεις -ίσως και όχι- αυτή την άνοιξη.

Capri pants: Οι παλιότερες σίγουρα το θυμόμαστε και το έχουμε φορέσει. Ήταν ένα από τα παντελόνια που φορούσαμε με μανία την άνοιξη και το καλοκαίρι μας. Και θα μου πεις γιατί θεωρείται αμφιλεγόμενο. Κυρίως λόγω της γραμμής του που η αλήθεια είναι ότι θέλει μια προσοχή σε σχέση με τις ισορροπίες. Ναι τα capri pants δεν κολακεύουν όλες τις γυναίκες αλλά με τα σωστά παπούτσια μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα.

Phillip-Lim-S24-047.jpg

Phillip Lim

Διάφανες φούστες: Οι διαφάνειες είναι sexy και θηλυκές, αλλά εσύ θα τολμούσες να τις φορέσεις έξω στο δρόμο μόνο με το σλιπάκι σου από μέσα; Κάπως έτσι τις είδαμε σε αρκετά catwalks για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2024 σε shows όπως αυτά τις Carolina Herrera και Altuzarra. Ακολουθώντας τη no pants αισθητική μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε μια διάφανη φούστα με ένα casual πουλόβερ.

Herrera-S24-006.jpg

Carolina Herrera

Κρόσσια: Είναι μια ωραία θηλυκή νότα σε κάθε item στο οποίο μπαίνουν, ωστόσο επίσης είναι αρκετά επίφοβα ανάλογα με το item στο οποίο τοποθετούνται. Ξέχνα για λίγο τα western κρόσσια και υιοθέτησε την τάση με elegant, μακριά κρόσσια με shiny υλικά και μονοχρωμίες, ή πάνω σε κάποιο κομψό αξεσουάρ όπως οι ζώνες που είδαμε στον οίκο Prada.

Gucci-S24-020.jpg

Gucci

Polo t-shirts: Είναι ένα κατάλοιπο της preppy ντουλάπας που είχαμε στα 00s, τα οποία τότε συνδυάζαμε με ένα τζιν παντελόνι, μία ζώνη και συνήθως flats. O oίκος Miu Miu τα επανέφερε μαζί με τα shorts και baggy βρεμούδες, κοντές φούστες με βολάν, κάνοντάς τα αυτόματα πιο cool. Είναι από τα anti-trends που σίγουρα θα δοκιμάσουμε την άνοιξη.

Miu-Miu-S24-030.jpg

Miu Miu

Jil-Sander-S24-006.jpg

Jil Sander