Οδηγός αγοράς: Οι τζιν φούστες που θα φορέσουμε την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι τζιν φούστες που θα φορέσουμε την άνοιξη
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Midi, mini ή maxi;

Το denim είναι ένα από υφάσματα που θα είναι πάντα αγαπημένο του κόσμου της μόδας. Και αυτό γιατί ένα τόσο απλό και ταπεινό καραβόπανο, που χρησιμοποιούνταν για τις στολές των εργατών ως άκρως ανθεκτικό, κατάφερε να κάνει το δικό του statement και να γίνει το σύμβολο μιας ολόκληρης κουλτούρας. Το τζιν μπορεί να μην έχει εποχή και σεζόν, αφού παραμένει διαχρονικό, αλλά σίγουρα οι millennials θυμούνται την αποθέωσή του στα 00s. Και καθώς οι τάσεις εκείνης της δεκαετίας επιστρέφουν στο προσκήνιο, το ίδιο συμβαίνει και με το τζιν που δεν συνεχίζει απλώς να είναι στη ζωή μας, αλλά γίνεται και το νέο αγαπημένο υλικό της υψηλής μόδας, aka των fashion houses.

denim_skirts-(2).jpg

Όταν οίκοι όπως ο Alexander McQueen, o Christian Dior και η Chanel εμπλουτίζουν τα τελευταία τους shows με κάποια denim items ακόμα και με total denim looks, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: denim is back! Γιατί οίκοι όπως η Diesel, η οποία έχτισε την αυτοκρατορία της μέσα από τα τζιν παντελόνια της, είναι αναμενόμενο να μας παρουσιάσει ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να δούμε σε νέες τεχνικές και επεξεργασίες πάνω στο συγκεκριμένο ύφασμα. Αλλά όταν η αφρόκρεμα της μόδας καταπιάνεται με κάτι, τότε η αποδοχή δεν μπορεί παρά να είναι καθολική.

Το lilac είναι η πιο hot απόχρωση των pastels και φέτος -Πάρε έμπνευση από τα catwalks

denim_skirts-(6).jpg

Ανάμεσα, λοιπόν, στα cargos και τα wide leg παντελόνια, τα χαμηλοκάβαλα και τα baggy, θυμηθήκαμε και πάλι ένα από τα λατρεμένα tems των 00s. Tη τζιν φούστα μας. Είχες και εσύ, είχα και εγώ. Ήταν το απόλυτο must και κυκλοφορούσε σε όλες τις πιθανές εκδοχές με κορυφαίες τη micro mini και τη midi με σκίσιμο μπροστά στα πόδια.

denim_skirts-(1).jpg

Φυσικά και τα δύο αυτά σχέδια εξακολουθούν να κυριαρχούν στο comeback της, αλλά δώσε μία ευκαιρία και σε μία cargo τζιν φούστα με μεγάλες τσέπες, μία maxi φούστα με χαμηλή μέση ή και ένα ιδιαίτερο πατρόν έκπληξη που θα ξεχωρίσει, όπως είναι μια τζιν φούστα σε σχήμα φάκελος.

denim_skirts-(7).jpg

Το γκρι είναι το νέο μαύρο της άνοιξης και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου φόρεσε το πιο stylish πανωφόρι

Editor's choices: