Το lilac είναι η πιο hot απόχρωση των pastels και φέτος -Πάρε έμπνευση από τα catwalks

Ναταλία Κατσακιώρη
Το lilac είναι η πιο hot απόχρωση των pastels και φέτος -Πάρε έμπνευση από τα catwalks

Ντύσου στο γλυκό χρώμα της λεβάντας. 

Τα pastels είναι must κάθε άνοιξη. Και πάντα πρέπει να αναρωτιόμαστε για αυτά τα περίεργα κλισέ της μόδας, πώς κατέληξαν να είναι «κλισέ». Και όπως θα διαπιστώσεις ψάχνοντας την ιστορία πίσω από τα περισσότερα trends του fashion κόσμου, είναι στην πραγματικότητα η ίδια η φύση ή τα γεγονότα της εκάστοτε περιόδου αυτά που εμπνέουν τη γέννηση μια τάσης. Γιατί η μόδα όπως και κάθε μορφή τέχνης αντλεί από την ίδια τη ζωή. Άνοιξη, λοιπόν, μια φύση γεμάτη χρώματα και τα ρομαντικά pastels είναι φυσικό να έρχονται στο προσκήνιο κάθε Μάρτιο.

Οι κορυφαίες τάσεις στις καμπαρντίνες της άνοιξης -Από δέρμα μέχρι prints

Kors-S24-029.jpg

MIchael Kors SS24

Και εμείς οι ίδιες θα έχεις παρατηρήσει ότι περνάμε από μια ρομαντική φάση με το που μπαίνουμε στην άνοιξη, μιας και η νέα εποχή που σηματοδοτεί και το πέρασμα στο καλοκαίρι έρχεται να μας ανανεώσει, να μας κάνει πιο αισιόδοξες και να μας βάλει για λίγο όχι σε ένα ροζ, αλλά σε ένα pastel συννεφάκι. Ανάμεσα στα baby pink και baby blues, στο ελαφρύ κίτρινο, στο πράσινο της μέντας και στις υποαποχρώσεις του μπεζ ξεχωρίσουμε το ονειρικό lilac.

Feben-S24-003.jpg

Feben SS24

Lilac: To μωβ της λεβάντας θα «βάψει» την γκαρνταρόμπα της άνοιξης.

Οι SS24 collections μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαν την κλασική κατεύθυνση άλλων χρόνων που αποθέωναν τα pastels σε μονόχρωμα σύνολα ή λουλουδάτα prints. Και αυτό έχει φυσικά την εξήγησή του στην επικράτηση του quiet luxury. Μια τάση που ήρθε να μας υπενθυμίσει την αξία των basics και να αποθώσει τα neutrals. Κάπως έτσι αυτή η άνοιξη θα ήταν λίγο πιο άχρωμη -αν εξαιρέσει κανείς το δυναμικό κόκκινο-. Το lilac συνέχισε, όμως, να είναι μία αγαπημένη απόχρωση των designers, αφού το είδαμε σε total lilac looks αλλά και σε πάρα πολλά αξεσουάρ στα catwalks.

Y-Project-S24-025.jpg

Y Project SS24

Catwalk inspo:

10+1 office σύνολα που θα δημιουργήσεις με τα αγαπημένα items του street style

O Michael Kors το έβαλε σε κομψές καμπαρντίνες και fluffy πλεκτά, ο Tom Ford το απογείωσε σε total lilac σύνολα με κοστούμι και σατέν πουκάμισα, η Sportmax το ανέδειξε με αιθέριες διαφάνειες. Είναι η απόχρωση που πρέπει να δοκιμάσεις και εσύ την άνοιξη του 2024, παίρνοντας έμπνευση τόσο από τα catwalks όσο και από το street style που ξαφνικά πήρε μια νότα ενός lilac σύννεφου.

lilac-(8).jpg

Το lilac στο street style της άνοιξης: