Αυτό το ανοιξιάτικο φόρεμα είναι η go to επιλογή για όλες τις ώρες

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό το ανοιξιάτικο φόρεμα είναι η go to επιλογή για όλες τις ώρες
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το must buy item της άνοιξης.

Γενικά, η seasonless πλευρά της μόδας μας αφορά όλες και όλους. Ακόμα και αν είσαι ένας άνρθωπος που δεν έχεις ενημερωθεί εκτενώς για τη βιώσιμη μόδα, σίγουρα θέλεις να έχεις διαχρονικά και ποιοτικά items στη ντουλάπα σου, γιατί κάτι τέτοιο θα γλιτώσει αρκετά χρήματα από το πορτοφόλι σου και εσύ θα κάνεις το δικό σου statement μέσα από το στυλ σου. Για αυτό και η μόδα που δεν έχει εποχές είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη εξέλιξη του πλανήτη fashion τα τελευταία χρόνια. Αν ρίξεις, λοιπόν, μια ματιά στα trends που βλέπουμε στα catwalks, τα οποία στην πλειοψηφία τους ακολοθούν το inspo του quiet luxury, θα διαπιστώσεις ότι έχεις να κάνεις με νέα passe par tout pieces.

Πότε οι τιμές των high fashion items ξέφυγαν τόσο;H νέα στρατηγική των οίκων που συναντά αντιδράσεις

shirt-dress-(4).jpg

Αυτό αφορά τα περισσότερα σχέδια των γυναικείων συλλογών και φυσικά τα φορέματα. Τα trends των φορεμάτων είναι κάθε εποχή μία αγαπημένη συνήθεια των γυναικών, όπως το να χαζεύεις τις βιτρίνες, γιατί παίρνεις ιδέες για τις αγορές σου, σκέφτεσαι τα φορέματα που έχεις ήδη στη ντουλάπα σου και πώς να τα αξιοποιήσεις, ενώ παράλληλα εμπνέεσαι για το styling της νέας σεζόν. Αυτή την άνοιξη ξεχωρίσαμε ένα κλασικό φόρεμα που επανήλθε στα catwalks αρχικά και στη συνέχεια κυριάρχησε στο street style της άνοιξης.

shirt-dress-(1).jpg

Είναι το shirt dress, το φόρεμα πουκάμισο ή αλλιώς το σεμιζιέ. Όποιον όρο και αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις η ουσία είναι μία: έχουμε μπροστά μας το πιο ευκολοφόρετο φόρεμα της σεζόν, που μπορείς να αξιοποιήσεις με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους στο καθημερινό σου styling.

shirt-dress-(5).jpg

Top handle bag: Αυτή η τάση στις τσάντες θα κυριαρχήσει το 2024

Τo shirt dress στα catwalks:

Tα minimal αξεσουάρ, όπως τα loafers, τα γεωμετρικά flats και οι απλές τσάντες είναι μία εύκολη πλευρά να τα αξιοποιήσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείς επίσης να φορέσεις ένα shirt dress πάνω από ένα baggy παντελόνι και να το ανοίξεις τα τελευταία κουμπιά, αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο casual.

shirt-dress-(13).jpg
shirt-dress-(3).jpg

Tα maxi, ανοιξιάτικα πανωφόρια όπως οι καμπαρντίνες και τα ελαφρά παλτό σε pastel αποχρώσεις είναι η τέλεια επιλογή για να φορέσεις ένα shirt dress το βράδυ τώρα που μπορείς ακόμα να το συνδυάσεις με ψηλοτάκουνες μπότες και ένα ζευγάρι glam πέδιλα με χαριτωμένα καλτσάκια.

shirt-dress-(12).jpg
shirt-dress-(10).jpg