Καστανό ρύζι με ονοματεπώνυμο καλλιεργητή

Καστανό ρύζι με ονοματεπώνυμο καλλιεργητή

Η «καταγωγή» του ρυζιού απαντάται στην τροπική και υποτροπική Νότια Ασία και την Αφρική, ενώ πρόκειται για μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των Ποοειδών ή Αγρωστωδών. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζετε τι τρώτε χωρίς να χρειαστεί να φτάσετε μέχρι τα βάθη της Αφρικής για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του ρυζιού που μόλις ρίξατε στο μαγειρικό σας σκεύος!


Συγκεκριμένα, το Agrino Brown Family καστανό ρύζι 10’ για γεμιστά και ριζότο έχει καλλιεργηθεί στις πεδιάδες της Μακεδονίας, από επώνυμους καλλιεργητές που φέρνουν ό,τι πιο αγνό στο τραπέζι σας! Με αγάπη και μεράκι καλλιεργούν τις φυτείες τους για να φτάσει στο πιάτο σας το αγαπημένο σας καστανό ρύζι. Άλλωστε, μπορείτε κοιτώντας στο μπροστινό και κάτω μέρος της συσκευασίας να βρείτε το όνομα και την περιοχή του καλλιεργητή!


Το Agrino Brown Family καστανό ρύζι 10’ για γεμιστά και ριζότο για πρώτη φορά παγκόσμια, ξεχωρίζει για τη μαλακή υφή και τη γεμάτη γεύση του, που το κάνει το κατάλληλο μεσόσπερμο καστανό ρύζι, ιδανικό για παραδοσιακά γεμιστά, κρεμώδη ριζότο, θρεπτικές σούπες, απολαυστικά γλυκά και πολλούς ακόμα γευστικούς συνδυασμούς!


Είναι γνωστό πως το καστανό ρύζι ξεχωρίζει για τη μοναδική θρεπτικότητά του, καθώς διατηρεί το περίβλημα του καρπού του (περικάρπιο), αφού από τον πρωτογενή κόκκο ρυζιού απομακρύνεται μόνον ο εξωτερικός φλοιός. Στο περικάρπιο περιέχεται το 80% των θρεπτικών συστατικών του ρυζιού και σε αυτό οφείλει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα του!


Έτσι, το καστανό ρύζι της σειράς Agrino Brown Family είναι super-θρεπτικό. Εξάλλου, το καστανό ρύζι είναι υγιεινό καθώς περιέχει αντι-οξειδωτικά (σελήνιο, ψευδάργυρο), βιταμίνες (Β1, Β6), είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, είναι πηγή φυτικών ινών έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (και είναι κατάλληλο και για διαβητικούς) και δεν περιέχει γλουτένη, άλλωστε κανένα ρύζι από τη φύση του δεν περιέχει γλουτένη! Μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός για υγιεινή ζωή, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής!


Ο M.Sc. Κλινικός Διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος, υπογραμμίζει πως το ρύζι βρίσκεται «στη βάση της Μεσογειακής διατροφής, του υγιεινότερου μοντέλου διατροφής σύμφωνα με δεκάδες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες. Η θέση του εκεί υποδεικνύει πως το ρύζι αποτελεί τροφή βάση για την υγεία και την ευεξία μας! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στη Κινέζικη γλώσσα η λέξη ρύζι είναι ίδια με τη λέξη τροφή!».


Ρύζι από τον τόπο μας και... ας ανακαλύψουμε την καστανή πλευρά ρυζιού!