Ζώα και παιδιά: Μια σχέση αληθινής αγάπης!

Γωγώ Φούντα
Ζώα και παιδιά: Μια σχέση αληθινής αγάπης!

Πόσο σημαντικά είναι στα στάδια της ζωής τους;

Θυμάμαι ήμουν δώδεκα χρονών, είχα γενέθλια και ανυπομονούσα να επιστρέψει ο μπαμπάς μου από το γραφείο, για να σβήσουμε την τούρτα. Επιτέλους άκουσα τα κλειδιά στην πόρτα. Το κλειδί γύρισε και η πόρτα άνοιξε.

Πρώτα μπήκε στο σπίτι ένα μεγάλο κλουβί και ύστερα ο μπαμπάς μου. Έτρεξα κατά πάνω του. «Αυτό είναι για σένα» πρόλαβε να πει.

Ένα μικρό ιγκουάνα με κοιτούσε μέσα από το κλουβί. Αναζήτησα αμέσως το βλέμμα του μπαμπά μου. Μη στεναχωριέσαι, θα του φτιάξουμε ένα μεγάλο σπίτι, σαν αυτό που έχει και ο συμμαθητής σου, ο Κωστής» πρόλαβε να μου πει. Είναι αλήθεια πως επί πολλούς μήνες του έλεγα για τον Matrix, το ιγκουάνα του φίλου μου του Κωστή, για το πώς το περιποιείται, για τα βιβλία που διαβάζει για να το περιποιείται. Και να που το όνειρό μου γινόταν πραγματικότητα.

Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα από τη χαρά μου. Οι μέρες κύλησαν, οι μήνες περνούσαν. Ο Νίο και εγώ γίναμε κολλητοί φίλοι. Φτιάξαμε ένα μεγάλο κλουβί, βάλαμε μέσα μία ειδική λάμπα και φυτά, για να του θυμίζουν πως ζει στο φυσικό του περιβάλλον, άρχισα να διαβάζω βιβλία για το πώς θα ζήσει μαζί μας καλύτερα και περίμενα να φτάσει η στιγμή για να του βάλω να φάει.

Αυτή η σχέση που γεννήθηκε ήταν μόνο η αφορμή για να αγαπήσω όλα τα ζώα του κόσμου. Να τα θαυμάσω, να τα εξερευνήσω, να θέλω να τα γνωρίσω από κοντά. Τα ζώα είναι εξαιρετικά σημαντικά στα στάδια της ζωής ενός παιδιού. Μαθαίνουν στα παιδιά, με τον πιο απλό τρόπο, να είναι κοντά στη Φύση, να συμπονούν, να σέβονται, να αγαπούν. Και κάπως έτσι, η ενσυναίσθηση αναπτύσσεται με τον πιο απλό τρόπο.

Μια μέρα «έπεσα πάνω» στην ιστορία του μικρού Στάθη που αγαπούσε τους δεινόσαυρους. Και ανακάλυψα μια σειρά από συμπτώσεις, για να καταλήξω στο συμπέρασμα: Ανάμεσα στα ζώα και τα παιδιά υπάρχει μια σχέση πραγματικής αγάπης. Ειλικρινούς και αέναης. Σύμπτωση πρώτη: Μα, Στάθη λένε τον μπαμπά μου. Σύμπτωση δεύτερη: Ο μικρός Στάθης θέλει να γίνει κτηνίατρος. Μα, αυτή ήταν η δική μου απάντηση στην ερώτηση: «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Σύμπτωση τρίτη: Ο Στάθης ενθουσιάζεται με τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας. Μα, έχω σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία!

Είναι αλήθεια πως η εκπλήρωση των επιθυμιών μας, όταν έρχεται από ανθρώπους που το κάνουν #apoagapi, είναι κάτι που μας ξεπερνά.

Δες την ιστορία του μικρού Στάθη και θα καταλάβεις τι εννοώ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=R5rFZrL1vdU

Μια μαμά, ένα όνειρο, μία εκπλήρωση. #Otaneisaimama ψάχνεις και βρίσκεις τρόπους να εκπληρώνεις ευχές. Κι αν ο Στάθης καταφέρει μια μέρα να γίνει κτηνίατρος ή ακόμα και παλαιοντολόγος, θα είναι γιατί η μαμά του θα σταθεί δίπλα του και θα τον υποστηρίξει ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, με τον τρόπο που εκείνη θα δύναται να το κάνει. Γιατί δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορεί να φτάσει μια μαμά για το παιδί της.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν έγινα εγώ κτηνίατρος, τότε θα σας πω πως δεν θα διαβάζατε τώρα αυτές τις σειρές. Στο σπίτι με περιμένει η Φρουφρού, όμως. Ένα μικρό, λευκό westie. Και ναι, ό,τι κάνω το κάνω #apoagapi.