Είναι υπέροχο να ξυπνάς, να πηγαίνεις στο σχολείο και να φεύγεις με ένα δώρο που δεν περίμενες

Είναι υπέροχο να ξυπνάς, να πηγαίνεις στο σχολείο και να φεύγεις με ένα δώρο που δεν περίμενες

Μακάρι να ήμουν και πάλι λίγο παιδί. Μόνο τόσο για να ζήσω ξανά εκείνη τη χαρά όταν παίρνεις στα χέρια σου ένα δώρο χωρίς να το περιμένεις.

Το ίδιο έζησαν οι μαθητές των σχολείων της Μάνδρας και της Αττικής που έχουν πραγματική ανάγκη φέτος τα Χριστούγεννα. Ξύπνησαν, πήγαν στο σχολείο τους, έκαναν μάθημα και ξαφνικά μικροί καλικάντζαροι και ξωτικά εισέβαλαν στην τάξη τους, τους έκαναν «άνω-κάτω» και έδωσαν το σύνθημα στα παιδιά να αφήσουν τα μαθήματά τους για λίγο και να κατέβουν σε ένα χριστουγεννιάτικο κόσμο που είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για εκείνα.

Όλα τα παιδιά έμειναν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας μια στολισμένη αίθουσα και δώρα… πολλά δώρα να είναι στοιβαγμένα μόνο για εκείνα. Δώρα που δεν περίμεναν, που δεν ήλπιζαν και που δεν φαντάζονταν.

Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά τους όταν είδαν πολύχρωμες σακούλες να είναι εκεί γεμάτες δώρα και μικρές εκπλήξεις μόνο για εκείνα;

Όλη αυτή η χαρά, όλα αυτά τα παιδικά χαμόγελα, όλα αυτά τα λαμπερά από ευτυχία ματάκια, οφείλονται στο ΠΛΑΙΣΙΟ.


Η ομάδα εθελοντών του Πλαισίου «Πλάι σου» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, βρέθηκε στα συγκεκριμένα σχολεία με κέφι, χαρά και όρεξη και στόλισε τις αίθουσες με δέντρα, λαμπάκια και φανταστικά στολίδια, έπαιξε με όλα τα παιδιά και μοίρασε πολλά δώρα σε μια μεγάλη γιορτή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πλαίσιο, που έδωσε το παρόν σε σχολείο της Αθήνας ανέφερε:

«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνούν πολλοί συνάνθρωποί μας, είναι να καλύψουμε σχολικές ανάγκες και να προσφέρουμε δώρα και χαρά σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα. Νιώθω συγκινημένος που η πρωτοβουλία ξεκίνησε εσωτερικά από τους ανθρώπους μας, από την ομάδα εθελοντών του Πλαισίου «Πλάι σου». Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές του Ινστιτούτου Prolepsis που βρέθηκαν για μία ακόμα φορά δίπλα μας. Φέτος, όπως και πέρυσι, στο άνοιγμα των σχολείων μοιράσαμε 5000 σχολικές τσάντες και τώρα τα Χριστούγεννα συνεχίζουμε με την ενίσχυση των σχολείων, δίνοντας προτεραιότητα σε σχολεία στην περιοχή της Μάνδρας, που δοκιμάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.»

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr