Μαμά τι μου είπες να μην πω;

Μαμά τι μου είπες να μην πω;

Γιατί τα παιδιά θα κάνουν το δικό τους, το οποίο είναι το αντίθετο από το δικό σας.

Απόλυτα αθώα και αγνά, άσπιλα και πεντακάθαρα, τα παιδάκια μοιάζουν να θέλουν να σπιλωθούν από τον έξω κόσμο, με όποιο τρόπο μπορούν. Αν ακούσουν «βρωμόλογα» θέλουν να τα αναπαράγουν και ό,τι σκανταλιές μυριστούν πως απαγορεύονται, αυτές είναι που θα σπεύσουν να κάνουν πρώτα από όλα.

Εσείς, το μόνο που μπορείτε να κάνετε σ' αυτήν την περίπτωση είναι να δείξετε υπομονή και να χειριστείτε το θέμα ώριμα. Αυτό σημαίνει πως αν ειπωθούν λέξεις κάπως πιο... προχωρημένες στο περιβάλλον του παιδιού σας, θα πρέπει να συμπεριφερθείτε με αδιαφορία, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τα παιδιά αισθάνονται αμέσως με τις κεραίες τους τι είναι και τι δεν είναι «απαγορευμένο» και αμέσως το αποθηκεύουν στο μυαλό τους για να το επαναλάβουν κάποια στιγμή.

Ακόμα κι αν τους εξηγήσετε όμορφα κι ωραία για ποιο λόγο δεν κάνει να λένε «κακές κουβέντες», αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνουν αυτό που τους λέτε. Όσο πιο ψύχραιμες και αδιάφορες είστε όμως, τόσο πιο αδιάφορα θα είναι και τα παιδιά σας απέναντι σε αυτού του είδους το λεξιλόγιο.