Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε με ειλικρίνεια για τις ορμόνες μετά τη γέννηση της κόρης της & τη νιώθουμε

Πατούλια Κατερίνα
Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε με ειλικρίνεια για τις ορμόνες μετά τη γέννηση της κόρης της & τη νιώθουμε

Τα baby blues, η μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο που συνοδεύεται από μια ανεξήγητη θλίψη και όσα η Μαίρη Συνατσάκη παραδέχτηκε για τη ζωή μετά τη γέννηση της κόρης, αυτά που θα θέλαμε να μας λένε με θάρρος κι άλλες νέες διάσημες μαμάδες.

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την 37χρονη Μαίρη Συνατσάκη που η ενσυναίσθησή της ξεπερνά πάντα το εγώ της και φροντίζει τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση με εκείνη.

Ως νέα μαμά η Μαίρη, που εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε τη νέα της ζωή με την κόρη της στην αγκαλιά της, η Συνατσάκη έκανε μια παύση στα ροζ μπαλόνια και στην τελειότητα της μητρότητας που βλέπουμε σε άλλα accounts διάσημων γυναικών και μίλησε για τα baby blues, αυτές τις ορμόνες που παίζουν με το μυαλό και τα συναισθήματα κάθε νέας μαμάς, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό.

Και τα είπε όλα η Μαίρη, εξηγώντας από το ξεκίνημα των stories της πως δεν θέλει ούτε βαρύγδουπους τίτλους για δύσκολες στιγμές, ούτε υπερβολές. Αυτό που θέλει η Μαίρη είναι να προετοιμάσει εσένα που ετοιμάζεσαι να γίνεις μαμά ή εσένα που βιώνεις τις ίδιες πρωτόγνωρες και λίγο δύσκολες στιγμές της λοχείας, να καταλάβεις πως όσα νιώθεις είναι φυσιολογικά, πως πρέπει να μιλήσεις και να ζητήσεις βοήθεια και στήριξη και γιατί όχι να ξεχωρίσεις αν αυτό που σου συμβαίνει είναι τα διάσημα baby blues ή επιλόχειος κατάθλιψη.

«Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία εντελώς όχι συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα. Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ενημερώσει το περιβάλλον μου.

Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος, που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φοβίζει, απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Δεν είναι επιλόχειος τα baby blues.

Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επειδή ξεκινάς με ένα πάρα πολύ χαρούμενο συμβάν και γεγονός και όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι γύρω σου και και και είναι λίγο παράταιρο να νιώθεις εσύ μόνος σου τη θλίψη», ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Να φροντίσετε με κάποιον τρόπο τον εαυτό σας. Α! Εκείνη την ώρα έβαζα βίντεο κλήσεις με τους φίλους μου, για να τους δείξω το μωρό και να δουν τι κάνει. Γενικά να περνάει λίγο η κατάσταση από τη θλίψη σε κάτι διαφορετικό σαν συναίσθημα. Γενικά δεν μου αρέσει να κρίνω τι κάνουν οι άνθρωποι, πολλώ δε μάλλον οι γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της λοχείας. Θέλετε να πάτε για νύχια; Για μαλλιά; Πάτε, κάντε ό,τι θέλετε. Μην ακούτε κανέναν κερατά που θα σας πει ότι αφήνετε το παιδί για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

Γιατί άμα θες εσύ να πας να κάνεις κάτι κάποιος πρέπει να κρατήσει το παιδί, δεν διαφωνώ. Αντιμετωπίζετε, φεύγει μόνο του. Αν δεν φύγει, είπαμε το συζητάμε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Όλα αντιμετωπίζονται, όλα λύνονται.

Να κάνετε ό,τι σας παίρνει το μυαλό από τη σκοτεινιά και αν είστε σε περιβάλλον με γυναίκα που θα γεννήσει να έχετε και εσείς τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, γιατί έχετε και εσείς ευθύνη για το πώς ρε παιδί μου θα βοηθήσετε έναν άνθρωπο.

Και είναι πολύ βασικό να βοηθήσετε έναν άνθρωπο ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε εσείς, αν σας φαίνεται υπερβολή, αν δεν σας φαίνεται υπερβολή. Παραμερίστε το.

Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος λαβύρινθος το μυαλό, μετά τη γέννα. Εμένα με βοηθάει και το γεγονός ότι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία κατευθείαν. Πέμπτη γυρίσαμε από το μαιευτήριο, εγώ Παρασκευή πρωί με βίντεο κλήση κανονικά στον ψυχολόγο, να τα πω, να κλάψω, να κάνω, να ράνω, αλλά ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει.

Απλά το πλαίσιο των ανθρώπων που θα έχετε γύρω σας μετά την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια αλλά και γενικά, καλό είναι να είναι ενημερωμένο και ενήμερο! Είναι πολύ βοηθητικό. Καμία ντροπή σε κανένα συναίσθημα παρακαλώ πολύ. Αυτό θέλω να σας μείνει», τόνισε η Μαίρη χαρακτηριστικά.

Η αποκάλυψη του Ίαν Στρατή για τον τοκετό και τις πρώτες ημέρες στο σπίτι με την κόρη του

Το πρώτο ποστ της Μαίρης μετά τον τοκετό

Η Μαίρη Συνατσάκη βγήκε από το μαιευτήριο & εκτός από τον Ίαν ευχαρίστησε και 3 πολύτιμες γυναίκες

https://www.instagram.com/p/CmBtlq_rPh8

«Βγήκαμε από το μαιευτήριο στην Κηφισίας. Μόνο που δεν ήταν πια η Κηφισίας αυτή.
Τα χρώματα αυτού του κόσμου έξω από το δωμάτιο που μείναμε τις τρεις τελευταίες ημέρες, εγώ δεν τα θυμάμαι έτσι.
Ούτε ο αέρας αυτός μοιάζει με απλό οξυγόνο.
Κι αυτήν την διαδρομή κανονικά θα έπρεπε να την αναγνωρίζω. Την έχω κάνει εκατοντάδες φορές.
Αλλά τώρα…
Τώρα;
Τώρα,
ούτε ξέρω,
ούτε θυμάμαι,
ούτε που με νοιάζει που θα στρίψω.
Δεν ξέρω τίποτα από εδώ και πέρα.
Θα είναι νέα ζωή.
Η τυχερή σαλοπέτα έφτασε στον προορισμό της
Εσύ που μου παίρνεις τα σκοτάδια και τα φέρνεις πίσω φωτεινά @ianstratisnotofficial

Εδώ ένιωσα ασφαλής και εδώ την γνώρισα! Θα είναι για πάντα ο τόπος συνάντησης μας. Σας ευχαριστώ για όλα @omilosiaso
Γιατρέ μου, @thanos_paraschos_embio μου, ευχαριστώ εσένα από τα βάθη της καρδιάς μου που διαχειρίστηκες πρωτίστως το άγχος μου με την ηρεμία και την εμπειρία σου και μου την έφερες στην ζωή.
Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες που πλαισίωσαν αυτήν την εγκυμοσύνη με την φροντίδα τους και την ουσιαστική τους βοήθεια 9 μήνες τώρα. Τις μαίες μου, Σμαράγδα μου, Θάλεια μου, Σοφία μου!
Τα μηνύματα σας είναι παραπάνω από συγκινητικά. Σαν να έχω μια τεράστια οικογένεια στα πέρατα της χώρας που περίμενε να λούσει με αγάπη την μικρουλένια μας. Σας ευγνωμονώ».