12 beauty σκέψεις που κάνεις κάθε φορά στα γενέθλιά σου!

Βιβή Αγγελάκη
12 beauty σκέψεις που κάνεις κάθε φορά στα γενέθλιά σου!

Τσέκαρε!

Την ίδια μέρα, κάθε χρόνο, περίπου τις ίδιες ώρες, το μυαλό μας «συντονίζεται» κατά ένα διαβολεμένο τρόπο στις ίδιες σκέψεις και στα ίδια συναισθήματα που απορρέουν από αυτές, και αυτό στο λέω/γράφω/υπογράφω αυτή την ώρα εγώ, που σήμερα έχω τα γενέθλια μου (γιατί μην ξεχνάς πως εμείς εδώ στο queen, πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε)!

Όχι δεν θα σου μιλήσω για την τεράστια λίστα με όσα είχα την ευκαιρία να κάνω και δεν τα κατάφερα (κάνοντας ένα μίνι απολογισμό), με όσα ήθελα και θέλω να πετύχω, με όσα έχω αφήσει ανεπιστρεπτί στο μακρινό παρελθόν (μου λείπουν τα ανέμελα ταξίδια, τα μαθήματα drums και τα αραβικά), αλλά για μικρές beauty σκέψεις (εξάλλου διαβάζεις τη beauty στήλη του queen) που κάνω κάθε τέτοια μέρα και νομίζω πως δεν κάνω μόνο εγώ σε αυτή τη γη...


Έχουμε και λέμε κάθε τέτοια μέρα:

LP1 1325 7f925

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιείς πως πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου (καλό θα ήταν να μην κλείσεις τα πρώτα -ήντα για να το συνειδητοποιήσεις) και είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα (όμως τα ΠΑΝΤΑ) για να έχεις για πάντα #λαμπερήεπιδερμίδα.


Ανεξάρτητα από το αν κλείνεις τα 20 ή τα 30 ή τα 40 και ούτω κάθεξής, αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι και να μαθαίνεις για νέες θεραπείες σμίλευσης (προσώπου και σώματος ακόμη) ακόμη και για τις πιο επεμβατικές και δηλώνεις «έτοιμη για ΟΛΑ» αν και τις περισσότερες φορές μένεις μόνο στα λόγια!

withers cake opt 806d4


Ξοδεύεις πολλά στα καλλυντικά σου και όσο περνάν τα χρόνια δεν ντρέπεσαι να λες και πόσα ακριβώς ξόδεψες για την απόκτησή τους! Χαλάλι, μας αξίζουν!

giphy 6 9eb6e


Ξαφνικά αρχίζεις να βλέπεις στα υλικά της κουζίνας σου... DIY συνταγές ομορφιάς! Ο καφές μετρατρέπεται σε αντικυτταριτιδικό scrub και το γιαούρτι σε μάσκα προσώπου!


Η φράση «καλά κρατιέται για την ηλικία της» αρχίζει να εξαφανίζεται από το λεξιλόγιό σου και απενοχοποιείς τη Ζωζώ εδώ και τώρα!


Ξεθάβεις από το χρονοντούλαπο παλιές φωτογραφίες της μαμάς σου (προς Θεού, όχι δικιές σου, δεν θέλεις εγκεφαλικά αυτή τη μέρα) για να δεις την εξελικτική της πορεία μέσα στο χρόνο και να μαντέψεις που θα σε «χτυπήσουν» τα πρώτα σημάδια γήρατος! Δεν θα σε ντραπώ, το έκανα στα περσινά γενέθλιά μου.


Βλέπεις τα νύχια σου. Κάποτε ήταν μακριά και ωραία, τώρα το άγχος και οι υποχρεώσεις τα «έφαγαν» (#truestory)!

giphy 3 2f949


Αρχίζεις να «παίζεις το κρυφτούλι» με τον καθρέφτη! Από τη μία κάθεσαι με τις ώρες και εξετάζεις σπιθαμή προς σπιθαμή το πρόσωπό σου για να ανακαλύψεις τις ατέλειες – που όλως περιέργως έχουν αυξηθεί και έχουν γίνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ- ενώ την επόμενη στιγμή εξαφανίζεις τον καθρέφτη και δεν σε αντέχεις άλλο...

il fullxfull.570881456 8yem zps3fbgevf3 f9517


Στην ίδια λογική... γίνεσαι κυνηγός ρυτίδων (aka αρχίζει χαρογράφηση προσώπου) και κάπως έτσι γίνεσαι λίγοοο υπερβολική και μίζερη!


Μπαίνεις στη διαδικασία της συγκρισης (part 1). Μέγα λάθος αγαπημένη, μπορεί να σε οδηγήσει στην κατάθλιψη! Είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις πως η Taylor Swift και η Dakota Johnson είναι μόλις 26, η Cara Delevingne 23 και η η Gigi Hadid είναι γεννημένη το 1995! (Jesus Christ!)

giphy 8 25cc1


Μπαίνεις στη διαδικασία της συγκρισης (part 2). Και έρχεται η στιγμή που μπορείς να αισθανθείς ακόμη χειρότερα... όταν συγκρίνεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό του. Πέρυσι τέτοια εποχή, πρόπερσι και φτάνεις μέχρι τη στιγμή που έκανες τα πρώτα βήματα μαζί με τη μαμά σου και τη στιγμή που δεν είχες κυτταρίτιδας στο κορμί σου (ναι, στα 5 σου λογικό είναι να μην είχες)!


Και καταλήγεις στο συμπέρασμα- που από την αρχή βέβαια, λειτουργούσε και ως δεδομένο στην παρούσα φάση- Γερνάω, μαμά και ως άλλη γραφική σου αφιερώνεις αυτό το τραγούδι!

{youtube}GyJ7lDAGpi0{/youtube}


Μπορεί πλέον να ξέρεις πως η ευχή που κάνεις όταν σβήνεις τα κεράκια στην τούρτα σου δεν είναι αληθινή, πως δεν υπάρχουν νεράιδες και μαγικά ραβδάκια, πως ο καλός σου δεν θα έρθει ποτέ πάνω σε ένα άσπρο άλογο να σου ευχηθεί, αλλά σίγουρα ξέρεις πως γύρω σου έχεις ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αγαπάνε γι αυτό που είσαι. Γι αυτούς καμιά ρυτίδα ή ατέλεια στο πρόσωπο ή το κορμί σου δε μετράει. Κανένα ψεγάδι. Κανένα σημάδι του χρόνου. Ό,τι έχεις καταφέρει στη ζωή σου μέχρι στιγμής δεν είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ, είναι αυτό που μπορούσες.

Και φυσικά πάντοτε μπορείς να βελτιωθείς και φυσικά το day after θα σε βρει όπως το day before, να είσαι σίγουρη γι αυτό!

Happy birthday to me, to you, to us!