Φριζάρουν τα μαλλιά σου; 6 προϊόντα που θα καταπολεμήσουν την υγρασία

Ευαγγελία Αλπίδου
Φριζάρουν τα μαλλιά σου; 6 προϊόντα που θα καταπολεμήσουν την υγρασία
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Η βροχή και η υγρασία είναι ο εφιάλτης των μαλλιών. Πες αντίο στα θαμπά και φριζαρισμένα μαλλιά.

Επιτέλους ήρθε η εποχή που φοράμε τα cozy πουλόβερ, τα παλτό και τις μπότες. Μπορεί να ανυπομονούσαμε να έρθουν οι χαμηλές θερμοκρασίες για να φορέσουμε τα χουχουλιάρικα outfits της σεζόν, αλλά τα μαλλιά μας αν μπορούσαν να μιλήσουν δεν θα συμφωνούσαν το ίδιο... Τα μαλλιά υποφέρουν σε αυτές τις συνθήκες.

Η βροχή και η υγρασία είναι ο εφιάλτης των μαλλιών. Εκεί που έχεις πετύχει το τέλειο ίσιωμα, μετά από δύο ώρες είναι σαν να πέταξες το χρόνο που αφιέρωσες από το παράθυρο. Τα μαλλιά έχουν φριζάρει! Γίνονται ατίθασα και σπαστά. Δυστυχώς, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες.

Αυτοί οι λόγοι θα σε κάνουν να προσθέσεις το καφέ κραγιόν στο μακιγιάζ σου

Πες αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά!

Η περιποίηση των μαλλιών ειδικά αυτή την περίοδο είναι το Α και το Ω. Δεν αρκεί, δηλαδή, να προσθέσεις ένα anti-frizz hair spray κατά τη διάρκεια του styling. Όλα ξεκινούν από το λούσιμο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα τα οποία θα χαρίσουν στα μαλλιά σου ένα λείο και λαμπερό φινίρισμα.

Sportmax-bks-F23-010.jpg
  • Απέφυγε να λούζεις τα μαλλιά σου με καυτό νερό. Το καυτό νερό αφυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει θαμπά.
  • Χρησιμοποίησε μάσκες μαλλιών για λείο και λαμπερό αποτέλεσμα.
  • Πρόσθεσε στην haircare routine σου anti-frizz σαμπουάν και primer μαλλιών.

Επιπλέον, όσο λιγότερη τριβή ασκείς στα μαλλιά, τόσο το καλύτερο. Προσπάθησε να μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα για να στεγνώσουν. Το σεσουάρ μαλλιών και γενικά τα προϊόντα styling ταλαιπωρούν τα μαλλιά και τους προκαλούν έντονο φριζάρισμα. Γι' αυτό φρόντισε να εφαρμόζεις στα μαλλιά προϊόντα θερμοπροστασίας πριν τη χρήση τους.

Extra tips: Αφού τελειώσεις με το styling, τοποθέτησε λίγη λακ επάνω στην χτένα και χτένισε τα μαλλιά σου. Η λακ θα κλειδώσει το αποτέλεσμα. Επίσης, τις rainy days αντί να αφήσεις τα μαλλιά σου ανέμελα κάτω, επίλεξε να μία ponytail ή έναν κότσο για να τιθασεύσεις με αυτό τον τρόπο τις τρίχες.

Μην φεύγεις! Η fall season ξεκινάει! Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα καλύτερα anti-frizz προϊόντα μαλλιών για να απαλλαγείς μία για πάντα από το φριζάρισμα. Ρίξε μία ματιά...