Χρυσές σφαίρες: Τα καλύτερα beauty looks που άφησαν ιστορία στο κόκκινο χαλί

Ευαγγελία Αλπίδου
Χρυσές σφαίρες: Τα καλύτερα beauty looks που άφησαν ιστορία στο κόκκινο χαλί

(AP Photo/Matt Sayles)

Το 1990, η ανερχόμενη τότε Julia Roberts πήρε την πρώτη της χρυσή σφαίρα. Μία εμφάνιση που συνεχίζει να ξεχωρίζει μέχρι σήμερα.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι εδώ και πολλά χρόνια το πρώτο red carpet event μετά την Πρωτοχρονιά. Τα 81α Ετήσια Βραβεία Χρυσών Σφαιρών, θα μεταδοθούν ζωντανά από το CBS την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024. Μπορεί ο σκοπός των βραβείων να έχει να κάνει με τις καλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της χρονιάς που πέρασε, ωστόσο οι εμφανίσεις των celebrities είναι αυτές που κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί.

Ως beauty addicts, παρατηρούμε πάντα τις τάσεις στα μαλλιά και στο μακιγιάζ, γιατί είναι αυτές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας μέσα στη χρονιά.

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι νικητές του σινεμά και της τηλεόρασης σε μια άβολη (αλλά δίκαιη) τελετή

Οι εκθαμβωτικές εμφανίσεις μονοπωλούν πάντα το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού στο red carpet. Τα maxi φορέματα με πούλιες και κρύσταλλα τραβoύν τα βλέμματα και είναι θέμα προς συζήτηση την επόμενη μέρα, αλλά η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει πάντα τη διαφορά. Ασφαλώς, μιλάμε για τα περίτεχνα χτενίσματα και τα εντυπωσιακά μακιγιάζ που ολοκληρώνουν κάθε look.

Μέχρι, λοιπόν, να έρθει η ώρα να δούμε τις εμφανίσεις και τα beauty looks των Χρυσών Σφαιρών 2024, ας θυμηθούμε τα beauty looks που έχουν αφήσει ιστορία όλα αυτά τα χρόνια. Με ένα scroll παρακάτω θα δεις εκείνες τις σταρ που κατάφεραν να γοητεύσουν όλο τον πλανήτη. Θα ξεκινήσουμε αναδρομικά από τα αγαπημένα 90's μέχρι και σήμερα. Θα παρατηρήσεις ότι πολλές τάσεις τα 90's και τα 00's συνεχίζουν να είναι hot και το 2024.

Τα καλύτερα beauty looks από τη δεκαετία του 90' έως σήμερα:

Julia Roberts, 1990

ROBERTS WINS GOLDEN GLOBE

(AP Photo)

Το 1990, η ανερχόμενη τότε Julia Roberts πήρε την πρώτη της χρυσή σφαίρα, για την ερμηνεία της στην αμερικανική δραματική κωμωδία, με τίτλο Steel Magnolias. Το oversized κουστούμι της μαζί με το άφρο look της ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Τα χείλη της είχαν μία κεραμιδί απόχρωση η οποία ήταν στους ίδιους τόνους με το χρώμα των μαλλιών της. Είναι αναμφίβολα μία από τις αγαπημένες μας εμφανίσεις της Julia Roberts.

Jennifer Lopez, 2007

Golden Globes Arrivals

(AP Photo/Mark J. Terrill)

Η Jennifer Lopez, στις χρυσές σφαίρες του 2007 επέλεξε να πιάσει τα μαλλιά της μία ψηλή αλογοουρά, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την λεπτομέρεια που είχε το φόρεμά στον λαιμό της.

Beyoncé, 2007

Golden Globes Press Room

(AP Photo/Kevork Djansezian)

Μπορεί η Beyoncé να μην κέρδισε κανένα βραβείο εκείνη τη χρονιά, κέρδισε όμως τις καλύτερες εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί με το χρυσό μάξι φόρεμα και τα ίσια μακριά μαλλιά της.

Penélope Cruz, 2007

Golden Globes Arrivals

(AP Photo/Mark J. Terrill)

Η Penélope Cruz, για να απογειώσει το μαύρο φόρεμα από τον διαχρονικό γαλλικό οίκο, Chanel, επέλεξε να πιάσει τα μαλλιά της όλα πίσω με μία χαλαρή ponytail, αφήνοντας να πέφτουν μπροστά μικρά, διακριτικά φραντζάκια. Στο μακιγιάζ η Penélope επέλεξε γήινες αποχρώσεις, τονίζοντας μόνο το βλέμμα της με ένα μαύρο μολύβι.

Megan Fox, 2009

Golden Globes Press Room

(AP Photo/Mark J.Terrill)

Όπως έχουμε ξανά πει, οι τάσεις συνεχώς έρχονται και παρέρχονται. Η Megan Fox, το 2009 έκανε ένα εντυπωσιακό sleek bun, ένα χτένισμα το οποίο ήταν απίστευτα δημοφιλή το 2023.

Anne Hathaway, 2011

Batman Anne Hathaway

(AP Photo/Matt Sayles, File)

AP2011

Μία από τις καλύτερες beauty εμφανίσεις εκείνης της χρονιάς ήταν της Anne Hathaway. Η Anne, επέλεξε γήινες αποχρώσεις στο μακιγιάζ, με ένα καφέ-κόκκινο κραγιόν να έχει την ίδια απόχρωση με το μάξι φόρεμά της.

Jessica Chastain, 2012

69th Golden Globe Awards - Arrivals

(AP Photo/Chris Pizzello)

Τα ginger μαλλιά της Jessica Chastain, δημιουργούσαν την τέλεια αντίθεση με το λευκό φόρεμά που επέλεξε στις Χρυσές Σφαίρες του 2012. Το χτένισμα της είχε πινελιές από τα 80's, ενώ η απαλή γκρι σκιά με glitter πάνω από το κινητό βλέφαρο χάριζε την τέλεια αρμονία σε όλο το beauty look.

Brie Larson, 2016

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το wet look με τις wavy άκρες της Brie Larson στις χρυσές σφαίρες του 2016 είναι ένα από τα αγαπημένα μας beauty looks μέχρι σήμερα.

Emma Stone, 2017

Worlds Most Fashionable Women

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Ο χαμηλός κότσος με την χωρίστρα στο πλάι και το natural makeup look, έκαναν την Emma Stone, να μοιάζει με άγγελο.

Dakota Johnson, 2018

75th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η αφέλειες της Dakota Johnson είναι ένα από τα trending κουρέματα των τελευταίων χρόνων.

Lady Gaga, 2019

76th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Στις χρυσές σφαίρες του 2019 τα μαλλιά της Lady Gaga είχαν την ίδια απόχρωση με το μπλε φόρεμα με τα puffy μανίκια που επέλεξε για το κόκκινο χαλί.

Zoë Kravitz, 2020

77th Annual Golden Globe Awards - InStyle and Warner Bros. Afterparty

(Richard Shotwell/Invision/AP)

Τα pixie μαλλιά της Zoë Kravitz είναι ένα από τα κουρέματα που θα δούμε παντού το 2024.

Margot Robbie, 2023

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Τέλος, η Margot Robbie είχε μία από τις πιο κομψές εμφανίσεις στις χρυσές σφαίρες του 2023. Η Margot, είναι πρέσβειρα της clean girl αισθητικής και το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση. Ανυπομονούμε να την δούμε στις Χρυσές Σφαίρες του 2024 αυτή την Κυριακή.