4 hair tips που δεν σου έχουν πει ποτέ στο κομμωτήριο

Ευαγγελία Αλπίδου
4 hair tips που δεν σου έχουν πει ποτέ στο κομμωτήριο

Το καυτό νερό μπορεί να είναι απίστευτα χαλαρωτικό και απολαυστικό ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά δεν κάνει καθόλου καλό ούτε στην επιδερμίδα ούτε στα μαλλιά.

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να πετύχεις στο σπίτι τέλεια μαλλιά σαν να βρήκες μόλις από το κομμωτήριο; Είμαι σίγουρη πολλές φορές! Μην ανησυχείς, είναι απόλυτα λογικό αφού δεν διαθέτεις τα επαγγελματικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι hair experts. Βέβαια, μέσα από το TikTok μπορείς να βρεις τα πιο ευφάνταστα hair hacks, τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τα μαλλιά των ονείρων σου.

Ωστόσο, εμείς στο beauty department του queen, βρήκαμε πέντε hair tips που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν συνεχώς υγιή και λαμπερά χωρίς να χρειάζεται να κλείνεις συνεχώς ραντεβού στο κομμωτήριό. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Lanvin-bbt-S23-049-(1).jpg

Μην λούζεις τα μαλλιά σου με καυτό νερό

Το καυτό νερό μπορεί να είναι απίστευτα χαλαρωτικό και απολαυστικό ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά δεν κάνει καθόλου καλό ούτε στην επιδερμίδα ούτε στα μαλλιά. Το καυτό νερό αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής όλα τα θρεπτικά έλαια τα οποία βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν. Προτίμησε, χλιαρό νερό και θα μας θυμηθείς!

Εφάρμοσε σαμπουάν και χτένισε τα μαλλιά σου

Πολλές φορές με τον τρόπο με τον οποίο τρίβεις τα μαλλιά σου την ώρα του ντους, τα μπερδεύεις, με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει. Για να αποτρέψεις το σπάσιμο της τρίχας, προσπάθησε να κάνεις απαλές μαλάξεις στο τριχωτό του κεφαλιού και παράλληλα με μία χτένα να χτενίζεις τα μαλλιά σου από τη ρίζα ως τις άκρες. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το conditioner, κάνοντας λείες και απαλές τις άκρες των μαλλιών σου.

Εφάρμοσε Βιταμίνη C για έξτρα λάμψη

Κι όμως, η Βιταμίνη C είναι αρκετά ωφέλιμη για τα μαλλιά. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας τα δυνατά και ελαστικά. Επιπλέον, η Βιταμίνη C κάνει πιο έντονο το χρώμα με αποτέλεσμα να δείχνουν πιο ζωηρά από ποτέ. Εφάρμοσε λίγο προϊόν με Βιταμίνη C τόσο στις ρίζες όσο και στις άκρες των μαλλιών σου.

Χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες εκτός το ότι θα σου χαρίσουν μία επιδερμίδα λεία χωρίς σημάδια και λεπτές γραμμές, μειώνουν το σπάσιμο της τρίχας. Επιπλέον, το μετάξι μειώνει το φριζάρισμα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν υγιή.