Girl Crush: 5 beauty stars στέλνουν το δικό τους μήνυμα για έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης

Ευαγγελία Αλπίδου
Girl Crush: 5 beauty stars στέλνουν το δικό τους μήνυμα για έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης

Το μήνυμα της φετινής ημέρας της γυναίκας είναι το #InspireInclusion θέλοντας να εμπνεύσει έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης.

Από το 1910, η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα μας, η ημέρα όλων των γυναικών! Ακόμα κι αν δεν μας επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που υπάρχουν για το γυναικείο φύλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας.

Strawberry girl! 8 αρώματα που «μυρίζουν» θηλυκότητα

Για εμένα η ημέρα της γυναίκας είναι μία ευλογημένη ημέρα. Είναι η ημέρα που πρέπει να την αφιερώσει η κάθε μία από εμάς στον εαυτό της. Σε πράγματα και ανθρώπους που μας κάνουν ευτυχισμένες, που μας αποφορτίζουν, που μας χαρίζουν δύναμη να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά. Αυτή την ημέρα είναι σημαντικό να κοιτάξουμε την μέχρι τώρα πορεία μας και να δούμε τα πράγματα που έχουμε καταφέρει στη ζωή μας -παρά τις όποιες δυσκολίες- και που θα συνεχίσουμε να καταφέρνουμε στο μέλλον.

Το μήνυμα της ημέρα της γυναίκας #InspireInclusion

Το μήνυμα της φετινής ημέρας της γυναίκας είναι το #InspireInclusion θέλοντας να εμπνεύσει έναν κόσμο ισότητας και συμπεριληπτικότητας. Αυτό το μήνυμα αφορά κάθε πτυχή της γυναικείας πραγματικότητα και φυσικά την ομορφιά! Αυτή η ομορφιά, η αληθινή ομορφιά δεν ορίζεται με κανένα φίλτρο στο Instagram, μέγεθος ή χρώμα. Η αληθινή ομορφιά είναι αυτή που πηγάζει μέσα μας, είναι αυτή που αντικρίζουμε κάθε πρωί στο καθρέφτη μας.

Ο κόσμος της ομορφιάς δεν έχει αποκλεισμούς, είναι δίκαιος και ποικιλόμορφος. Όλες οι γυναίκες μαζί ενωμένες, μπορούμε με τις δυνάμεις μας να κάνουμε τον κόσμο ακόμα πιο όμορφο. Με αφορμή, λοιπόν, την αυριανή ημέρα της γυναίκας αποφασίσαμε, εδώ στο beauty department του Queen να απευθυνθούμε στα Girl Crush μας. Σε γυναίκες που θαυμάζουμε και αγαπάμε, για να μας δώσουν το δικό τους εύστοχο μήνυμα για την ισότητα των γυναικών.

Κατερίνα Ευαγγελινού

429489704_383008427787650_3262355906999743011_n.jpg

@katherinevangelinou

«Η φωνή της γυναίκας ακούγεται δυνατά και αυτή η μέρα είναι μια μεγάλη υπενθύμιση για όλους τους αγώνες που έχουν δοθεί για την κατάργηση ανισότητας και διακρίσεων! Κάθε γυναίκα μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους της χωρίς προκαταλήψεις και αυτό μας δίνει θάρρος και ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.
«Η γυναίκα πάντα θα χτίζει γέφυρες κατανόησης».
Χρόνια πολλά σε όλες της γυναίκες!»

Η Κατερίνα Ευαγγελίνου είχε μοιραστεί μαζί μας, (σου παραθέτω εδώ τη συνέντευξη) ότι«Είχα κόψει μόνη μου φιλαριστά -δεν θες να ξέρεις το αποτέλεσμα- και μία άλλη φορά τα είχα βάψει με ένα χρωμοσαμπουάν ροζ. Είμαι υπέρ των αλλαγών, βέβαια, όταν απευθύνεσαι σε κάποιον ειδικό!»

Emma Stone

2024 EE BAFTA Film Awards - Arrivals

Emma Stone (Photo by John Phillips/Getty Images)

«I can’t think of any better representation of beauty than someone who is unafraid to be herself».
«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη αναπαράσταση της ομορφιάς, από μία γυναίκα που δεν φοβάται να είναι ο εαυτός της».

Η Emma Stone είχε πει σε συνέντευξή της (σου παραθέτω εδώ αυτή που κάναμε στη στήλη του Girl Crush) ότι «Στα 16 μου βαφόμουν πολύ έντονα και τοποθετούσα αρκετό bronzer στο πρόσωπό μου. Επίσης, είχα τα νύχια μου με ακριλικό μακριά κόκκινα. Όσο τα θυμάμαι, πραγματικά γελάω!»

Μαρία Ηλιάκη

371887077_18387378793039079_9043995712266966905_n-(1).jpg

@marakiiliaki

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα έπρεπε να μιλάμε για ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Ως μαμά ενός κοριτσιού θέλω και εύχομαι να μεγαλώσει η κόρη μου σε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εύχομαι και ευελπιστώ η γενιά μας να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά της -αγόρια και κορίτσια- με άλλες αξίες. Θέλω η κόρη μου να αγαπάει τον εαυτό της, να έχει αυτοπεποίθηση, να σέβεται το αντίθετο φύλο και όχι να το φοβάται. Επίσης, να μην χρειάζεται συνεχώς να αμύνεται για να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τις ικανότητες της.

Η Μαρία Ηλιάκη είχε μοιραστεί μαζί μας, (σου παραθέτω εδώ τη συνέντευξη) ότι «Το προϊόν που έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου είναι το lip gloss! Είναι το προϊόν που με γεμίζει με αυτοπεποίθηση».

Blake Lively

405549180_728397865403844_3457469902003620295_n-(2).jpg

@blakelively

«The most beautiful thing a woman can wear is confidence».
«Το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να φορέσει μία γυναίκα είναι η αυτοπεποίθηση».

Η Blake Lively είχε πει σε συνέντευξή της (σου παραθέτω εδώ αυτή που κάναμε στη στήλη του Girl Crush) «Ότι θέλω να αισθάνομαι την επιδερμίδα μου καθαρή. Γι’ αυτό τις ημέρες που δεν έχω κάποια υποχρέωση ή κάποιο γύρισμα, φοράω μόνο την αντηλιακή προσώπου και μία ενυδατική με χρώμα».

Taylor Swift

356239656_1437668683702596_5701655018812176742_n-(1).jpg

@taylorswift

«Powerful women do not have to act masculine or cold in order to get things done».
«Οι ισχυρές γυναίκες δεν χρειάζεται να συμπεριφέρονται σκληρά ή ψυχρά για να καταφέρουν πράγματα».

Η Taylor Swift είχε πει σε συνέντευξή της (σου παραθέτω εδώ αυτή που κάναμε στη στήλη του Girl Crush) το trick που χρησιμοποιεί για τέλεια κατακόκκινα χείλη «Εφαρμόζω το κόκκινο κραγιόν επάνω στα χείλη και με ένα χαρτομάντηλο αφαιρώ την περίσσεια ποσότητα. Στη συνέχεια πιέζω ταμποναριστά την πούδρα πάνω στα χείλη και εφαρμόζω ξανά το κόκκινο κραγιόν και... είμαι έτοιμη! Το trick αυτό κάνει το κόκκινο κραγιόν να διαρκεί όλη μέρα».

The Queens Experts: Pro tips για να πετύχεις λαμπερή και ενυδατωμένη βάση στο μακιγιάζ