Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μαυρίσεις με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μαυρίσεις με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι

Ο Μάιος είναι εδώ και σε βρίσκει να σκέφτεσαι ήδη τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να προετοιμάζεις τις πρώτες εξορμήσεις σου στις παραλίες και τα αγαπημένα σου νησιά. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, θέλεις να αποκτήσεις ένα όμορφο, ομοιόμορφο μαύρισμα. Η διαφορά με τις περασμένες χρονιές, ωστόσο, είναι πως το 2019 θα το κάνεις με ασφάλεια.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις πώς μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και φυσικά, να ανακαλύψεις τα αντηλιακά στα οποία αξίζει να επενδύσεις.

Φροντίζοντας την επιδερμίδα σου κάτω από τον ήλιο

Σύμφωνα με μελέτες, η πλειονότητα των παραθεριστών δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του αντιηλιακού και το στοιχείο αυτό, είναι σίγουρα ανησυχητικό! Πράγματι, οι περισσότερες από εμάς εξακολουθούμε να συγχέουμε την παρουσία των ακτινών UV με την ηλιοφάνεια. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι οι ακτίνες UV μπορούν να διαπερνούν -και να αντανακλώνται- σε πολλά είδη επιφανειών, από τα σύννεφα μέχρι το γυαλί, γεγονός που καθιστά το SPF απαραίτητο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Εκείνο που -επίσης- ενδεχομένως δεν γνωρίζεις, είναι το ότι οι ακτίνες UVA και UVB, δεν επηρεάζουν την επιδερμίδα σου με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, οι UVA έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Για την ακρίβεια, το 80% των συγκεκριμένων ακτινών φτάνουν μέχρι τη στοιβάδα του δέρματος κάτω από το δέρμα. Το γεγονός αυτό τις καθιστά υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της αποτρέψιμης φωτογήρανσης, καθώς και για το 35% των διάφορων τύπων καρκίνου του δέρματος!

Από την άλλη μεριά, οι ακτίνες UVB -εκείνες που σχετίζονται με το μαύρισμα- βρίσκονται στο ζενίθ τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ευθύνονται για το 96% των περιπτώσεων ηλιακού εγκαύματος και ποικίλουν ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως αυξάνονται ανάλογα με το υψόμετρο -περίπου κατά 10% με 15% για κάθε επιπλέον 1.000 μέτρα! Ανάλογα, λοιπόν, με την εποχή και τον προορισμό σου, θα πρέπει να έχεις στην τσάντα σου τα κατάλληλα ευρέος φάσματος αντιηλιακά, που θα σε προστατεύουν από τις UVA και UVB.

vichy 2

Τα απαραίτητα αντηλιακά ανάλογα με τον προορισμό σου

Πριν τις διακοπές σου ή τις αποδράσεις σου στην πλαζ, λοιπόν, είναι σημαντικό να προετοιμαστείς καταλλήλως. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φροντίσεις να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα αντηλιακά προσώπου και σώματος. Εξίσου σημαντικό είναι όμως, το να θυμάσαι να φοράς σε καθημερινό επίπεδο προϊόντα που μπορούν να σε προστατέψουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Βρες αντηλιακά προσώπου με χρώμα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου -και φυσικά μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα για το σώμα- και βεβαιώσου πως θα είσαι «καλυμμένη» από τις UVA και τις UVB στον δρόμο προς το γραφείο ή στις βόλτες σου στην πόλη.

Με λίγα λόγια, ενημερώσου και κάνε τις κατάλληλες επιλογές για να μαυρίσεις με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι! Ακόμη και αν χρειάζεσαι επειγόντως «βοήθεια» με το μαύρισμά σου, να θυμάσαι πως υπάρχουν και gel βελτιστοποίησης μαυρίσματος με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να τα προτιμήσεις!