5 σαμπουάν & 5 conditioners για σωστή περιποίηση των μαλλιών μετά την παραλία

Μαρία Ροδίτη
5 σαμπουάν & 5 conditioners για σωστή περιποίηση των μαλλιών μετά την παραλία

Το αλάτι της θάλασσας αφυδατώνει την τρίχα και γι’ αυτό το λούσιμο μετά την παραλία με το σωστό σαμπουάν & conditioner είναι άκρως απαραίτητο.

Θάλασσα, ήλιος, αλάτι, βουτιές, ηλιοθεραπεία στην ξαπλώστρα με ένα κοκτέιλ στο χέρι… Είμαι σίγουρη πως σε αυτό το mood βρέθηκες το περασμένο Σαββατοκύριακο και πως ανυπομονείς να έρθει το επόμενο. Αν, μάλιστα, ήδη έχεις πάρει την καλοκαιρινή άδειά σου και βρίσκεσαι σε διακοπές, αυτή θα είναι η καθημερινότητά σου για τις επόμενες μέρες. Απόλαυσέ το, όμως μην ξεχάσεις τη σωστή φροντίδα των μαλλιών σου.

Τα μαλλιά, βλέπεις, ταλαιπωρούνται από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες του, οι οποίες εκτός από το ότι ξεθωριάζουν το χρώμα, αφυδατώνουν την τρίχα. Το ίδιο ακριβώς κάνει και το θαλασσινό νερό. Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα ότι δεν θα κόψεις αυτές τις λατρεμένες συνήθειες του καλοκαιριού, αλλά πως θα φροντίζεις μετά την παραλία να λούζεσαι με τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioners.

Με αλάτι και ακόμη 5 υλικά μπορείς να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

Matchy matchy σαμπουάν και conditioner

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς την ίδια σειρά σε σαμπουάν και conditioner, ώστε να μπορείς να επωφελείσαι στο μέγιστο από τα συστατικά και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν για την τρίχα σου. Σίγουρα, ένα οποιοδήποτε σαμπουάν κι ένα οποιοδήποτε διαφορετικό conditioner θα κάνουν δουλειά, όμως αν είναι της ίδιας σειράς, θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στα μαλλιά σου.

Γι’ αυτό κι εγώ σου βρήκα και συγκέντρωσα στην παρακάτω gallery 5 σαμπουάν και 5 conditioners της ίδιας σειράς για επανόρθωση, βαθιά ενυδάτωση, αναδόμηση κι ενδυνάμωση της τρίχας. Για ό,τι ακριβώς έχουν ανάγκη, δηλαδή, τα μαλλιά σου μόλις επιστρέφεις στο σπίτι από το μπάνιο στη θάλασσα.

Τα οφέλη του conditioner για τα μαλλιά

Όσο κι αν βαριέσαι, όσο κι αν ο ήλιος σε έχει «χτυπήσει» για τα καλά, δεν πρέπει με τίποτα να αμελήσεις το conditioner από το λούσιμό σου. Κι αυτό, γιατί έχει τεράστια οφέλη στην τρίχα, τα οποία θα δεις ευθύς αμέσως:

Διευκολύνει το ξεμπέρδεμα & σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα

Το ξέμπλεγμα με το conditioner γίνεται πολύ πιο εύκολο, ενώ σφραγίζεται και η υγρασία στην τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο δυνατά και να περιορίζεται η ευθραυστότητά τους.

Έχει άμεση δράση

Τα οφέλη του conditioner είναι άμεσα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μερικά λεπτά, όπως συστήνεται για τις μάσκες μαλλιών.

Προλαμβάνει την ψαλίδα

Όταν η τρίχα σπάει και δημιουργείται ψαλίδα, ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί είναι να την κόψεις. Αν, λοιπόν, τα μαλλιά σπάνε εύκολα και είναι επιρρεπή στην ψαλίδα, η χρήση conditioner ως μέτρο πρόληψης θα «θωρακίσει» την τρίχα και πραγματικά θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από οποιαδήποτε φθορά.