Ένα ταξίδι προς την αποδοχή: Η La Roche-Posay και η μάχη ενάντια στην υπερμελάγχρωση

Ένα ταξίδι προς την αποδοχή: Η La Roche-Posay και η μάχη ενάντια στην υπερμελάγχρωση

Ένα ταξίδι που μας δίδαξε ότι χάρη στη La Roche-Posay κανένας δεν είναι μόνος του και ότι οι δυσχρωμίες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Το Παρίσι σίγουρα μαγεύει. H πρώτη φορά που το επισκέφθηκα ήταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Ήταν άνοιξη και είχα ήδη περάσει έναν χειμώνα που «πάλευα» με την -παροιμιώδη πλέον- πάναδα στο μουστάκι μου. Αν διαβάζεις άρθρα μου συχνά, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει και για αυτό το πρόβλημα που μου πήρε πολλά χρόνια (και πολλή βοήθεια από τη La Roche-Posay) για να αντιμετωπίσω. Σε εκείνο το πρώτο ταξίδι μου στο Παρίσι λοιπόν, νόμιζα ότι όλος ο κόσμος ασχολείται με την πανάδα μου. Δεν ήθελα να βγω φωτογραφίες, έβαζα και ξαναέβαζα concealer για να την καλύψω, έβαζα στρώσεις επί στρώσεων αντηλιακού και ζοριζόμουν αρκετά. Τα χρόνια πέρασαν, η πανάδα έσβησε, αλλά η ζωή, το επάγγελμά μου και η La Roche-Posay (το brand που με βοήθησε να σβήσω την πανάδα) με έφεραν και πάλι στο Παρίσι, αυτή τη φορά για να μάθω περισσότερα για τις δράσεις της La Roche-Posay, αλλά και… την υπερμελάχρωση και την αντιμετώπισή της.

image003.jpg

Κάρμα; Μία ιστορία που έκανε το full circle της; Μπορείς να το πεις όπως θέλεις, αλλά αν έχεις ταλαιπωρηθεί με την επιδερμίδα σου -και δη με τις πανάδες- έστω και μία φορά στη ζωή σου, αν έχεις νιώσει πώς είναι να σε απασχολεί τόσο πολύ το δέρμα σου που οριακά δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι, ή απλά αν θέλεις να μάθεις γιατί όταν με ρωτούν «τι κρέμα να πάρω» η απάντησή μου θα περιλαμβάνει πάντα ένα προϊόν La Roche-Posay, τότε αξίζει να συνεχίσεις να διαβάζεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Dermlive: μία μοναδική εμπειρία

Δεν θα σου μιλήσω για την -άψογη- φιλοξενία της La Roche-Posay, είναι δεδομένη σε κάθε ταξίδι. Θα ξεκινήσω περνώντας απευθείας στο θέμα: Το Dermlive στο οποίο βρεθήκαμε μαζί με την αποστολή από την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα conference με συμμετοχές από όλο τον πλανήτη (η La Roche-Posay είναι παντού), όπου βρεθήκαμε σε workshops και παρακολουθήσαμε επιστήμονες να μας μιλούν για την ιστορία του χρώματος της επιδερμίδας μας, για το πώς οι δυσχρωμίες δημιουργούνται, για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η υπερμελάγχρωση και πολλά ακόμα. Το πιο σημαντικό -για εμένα- κομμάτι του Dermlive, ωστόσο, ήταν οι άνθρωποι σαν εμένα που συνάντησα και άκουσα. Άνθρωποι που κουβαλούσαν μια ιστορία, την ιστορία της υπερμελάγχρωσης. Ένιωσα λοιπόν ότι το πρόβλημά μου δεν ήταν απλά επιφανειακό. Ένιωσα ότι δεν είμαι ματαιόδοξη. Ότι η υπερμελάγχρωση είναι πράγματι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο και έτσι ακριβώς «νιώθει» και η La Roche-Posay.

image005.jpg

Η La Roche-Posay βλέπεις, μας καταλαβαίνει. Ξέρει ότι τα δερματικά προβλήματα δεν είναι επιφανειακά. Έρευνες άλλωστε, δείχνουν ότι η αποχρωματισμός του δέρματος, όπως οι σκούρες κηλίδες και τα σημάδια, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ψυχολογική μας κατάσταση. Μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα ντροπής, άγχους, ακόμη και κατάθλιψης. Η La Roche-Posay λοιπόν, δεν δημιουργεί απλά καλλυντικά προϊόντα. Σχεδιάζει για εμάς μια διαδρομή προς την αποδοχή, την αυτοεκτίμηση και την αγάπη για τον εαυτό μας.

Αυτή η διαδρομή ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα, στο κέντρο της La Roche-Posay στη Γαλλία. Εκεί, όπου το ιαματικό νερό, με τις θαυματουργές του ιδιότητες, ένωσε δερματολόγους με ένα κοινό όραμα: Να βοηθήσουν τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα και όμορφα μέσα στο ίδιο τους το δέρμα. Από τότε, η La Roche-Posay βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της καινοτομίας, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ανοχής, κατάλληλα ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

For All Skin Life Changers

Η δέσμευση αυτή όμως δεν σταματά στα εργαστήρια. Στο Dermlive μας αποκαλύφθηκε η νέα καμπάνια: For All Skin Life Changers. Δεν πρόκειται απλά για μια διαφημιστική καμπάνια, αλλά για μία πρωτοβουλία ενδυνάμωσης. Για τη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας ανθρώπων που μοιράζονται τις ιστορίες τους, τους αγώνες τους και τις νίκες τους απέναντι στα δερματικά προβλήματα. Είναι μία πρωτοβουλία που τονίζει το «μαζί» και προσφέρει λύσεις με την υπογραφή της La Roche-Posay. Και κάπως έτσι περνάμε στο δεύτερο πολύ σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού: Την παρουσίαση του ορού Mela B3 Serum.

image007.jpg

Είναι ένας νέος ορός που κλείνει μέσα του όλη την τεχνογνωσία και την έρευνα των εργαστηρίων της La Roche-Posay, αλλά δεν είναι απλά ένα νέο προϊόν. Είναι μια ελπίδα. Ένα όπλο κατά της απογοήτευσης και της ανασφάλειας που προκαλεί η υπερμελάγχρωση: Για να καταλάβεις όμως την επανάσταση που φέρνει το Mela B3 Serum, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε -σύντομα μην ανησυχείς- για την υπερμελάγχρωση.

Η υπερμελάγχρωση, το Melasyl™ και το Mela B3 serum

Η υπερμελάγχρωση, σύμφωνα με όλα όσα μας είπαν οι επιστήμονες στις ομιλίες τους και τα workshops, είναι μια διαταραχή της χρωμάτωσης του δέρματος, που προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι η ουσία που δίνει χρώμα στο δέρμα μας, προστατεύοντάς μας ταυτόχρονα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές αλλαγές και η φλεγμονή, μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολική παραγωγή μελανίνης, δημιουργώντας σκούρες κηλίδες και δυσχρωμίες, aka πανάδες.

image009.jpg

Η La Roche-Posay, λοιπόν, πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή έρευνα, ανέλαβε να καταπολεμήσει την υπερμελάγχρωση στην πηγή της. Μετά από 18 χρόνια εντατικής έρευνας, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της La Roche-Posay, κατάφεραν να ανακαλύψουν το Melasyl™, ένα συστατικό-πραγματικό επιστημονικό επίτευγμα και star συστατικό του Mela B3 Serum. Το Melasyl™ βλέπεις, δρα με διαφορετικό τρόπο από ότι τα συνηθισμένα συστατικά ενάντια στις δυσχρωμίες. Αντί να στοχεύει απλά στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων σκούρων κηλίδων, αναστέλλει την υπερβολική παραγωγή μελανίνης σε κυτταρικό επίπεδο. Είναι σαν να «κατεβάζει τους διακόπτες» της υπερμελάγχρωσης, αποτρέποντας τη δημιουργία νέων σκούρων κηλίδων και δίνοντας στο δέρμα την ευκαιρία να ανακάμψει.

image011.jpg

Αυτή η καινοτόμος δράση του Melasyl™ -εννοείται- επιβεβαιώθηκε μέσα από εκτεταμένες μελέτες. Η μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα για την υπερμελάγχρωση, η μελέτη I'SPOT, εξέτασε 48.000 συμμετέχοντες από 34 χώρες. Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά: Σχεδόν το 50% των ανθρώπων παγκοσμίως επηρεάζεται από κάποια μορφή διαταραχής της μελανίνης. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η ανακάλυψη του Melasyl™.

Αλλά οι μελέτες δεν σταματούν στα νούμερα. Στο Dermlive στο Παρίσι, μας παρουσιάστηκαν και κλινικές δοκιμές που απέδειξαν την ορατή αποτελεσματικότητα του Mela B3 Serum της La Roche-Posay. Βλέπεις, εκτός από το Melasyl™, το serum, είναι εμπλουτισμένο και με 10% νιασιναμίδη, και έτσι μειώνει σημαντικά την ορατότητα των σκούρων κηλίδων μέσα σε λίγες εβδομάδες. Κλινική μελέτη 3 μηνών έδειξε μείωση της αντίθεσης μεταξύ των σκούρων κηλίδων και του περιβάλλοντος δέρματος στις 56 ημέρες, με ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση μετά από 3 μήνες. Επιπλέον, η ορατότητα των σκούρων κηλίδων μειώθηκε κατά 60% την 84η ημέρα.

Όχι απλά ένα προϊόν

Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι απλά στατιστικά στοιχεία. Είναι ιστορίες ελπίδας. Είναι η δική μου ιστορία. Είναι η ιστορία όλων εκείνων των ανθρώπων που συνάντησα στο Παρίσι, οι οποίοι βλέπουν το πρόβλημά τους διαφορετικά, χάρη στο Mela B3 Serum. Η La Roche-Posay δεν υπόσχεται θαύματα. Υποσχεται αποτελέσματα που μπορούμε να δούμε και να νιώσουμε. Με το Mela B3 Serum και την επιστημονική του δύναμη, μπορούμε να ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι προς την αποδοχή και την αυτοπεποίθηση. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε πολλοί! Η κοινότητα των Skin Life Changers μας στηρίζει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν νιώσει τη δυσφορία της ανασφάλειας, είναι παράλληλα άνθρωποι που έχουν βρει τη δύναμη να αποδεχθούν τον εαυτό τους και να παλέψουν για την υγεία του δέρματός τους με τη βοήθεια της La Roche-Posay.

image013.jpg

Αυτό που θέλω να κρατήσεις, είναι ότι η La Roche-Posay δημιούργησε για εμάς το Mela B3 Serum, έναν ορό επανάσταση στην αντιμετώπιση των κηλίδων και μία απτή απόδειξη της δέσμευσης της La Roche-Posay στην επιστημονική έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τα δερματικά προβλήματα. Ο ορός Mela B3, είναι ένα ακόμα σύμβολο της κατανόησης της La Roche-Posay για την στήριξη που χρειάζονται οι άνθρωποι για να νιώσουν όμορφα μέσα στο δέρμα τους.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η υπερμελάγχρωση μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά η La Roche-Posay φέρνει την ελπίδα. Η ακλόνητη δέσμευσή της στην έρευνα οδήγησε στην ανάπτυξη του Melasyl™, ενός πρωτοποριακού συστατικού που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του ορού Mela B3 Serum. Ξεπερνώντας την απλή αντιμετώπιση, το Melasyl™ δρα σε κυτταρικό επίπεδο, μειώνοντας την υπερβολική παραγωγή μελανίνης, προσφέροντας πρόληψη. Ακόμα, η La Roche-Posay, μέσω της πρωτοβουλίας Skin Life Changers, στέκεται δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι, προσφέροντας έμπνευση και υποστήριξη.

Αν έχεις ταλαιπωρηθεί από τις πανάδες ή ταλαιπωρείσαι ακόμα, τότε αξίζει να προσθέσεις στην καθημερινή σου skincare routine το Mela B3 Serum της La Roche-Posay, όπως έκανα και εγώ ευθύς αμέσως μετά το ταξίδι και να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη σου, είμαστε πολλές και έχουμε την La Roche-Posay στο πλευρό μας. Μάθε λοιπόν περισσότερα για τους Skin Life Changers με ένα κλικ εδώ και μείνε συντονισμένη για το επόμενο Dermlive. Όχι, δεν ξέρω πότε θα γίνει αλλά θα πάω ακόμα και μόνη μου!