Έξι συνήθειες που «φράζουν» τους πόρους της επιδερμίδας μας

Έξι συνήθειες που «φράζουν» τους πόρους της επιδερμίδας μας

Οι πόροι του δέρματός μας βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξίνων της επιδερμίδας και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της. Σπυράκια, στίγματα, θαμπό δέρμα και ακμή είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορούν -συνεπώς- να προκαλέσουν στο πρόσωπο μας οι φραγμένοι οι πόροι.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, είναι σημαντικό να φροντίζουμε -όσο περνάει από το χέρι μας- να κρατάμε το δέρμα μας καθαρό και να βοηθάμε τους πόρους μας να «αναπνέουν».

Ποίες είναι, όμως, οι βασικές αιτίες που φράζουν τους πόρους μας και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτές;

-Δεν καθαρίζουμε σωστά το πρόσωπό μας: Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να μην φράζουν οι πόροι. Για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας καθαρή και λαμπερή είναι καλό να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ ένα καλό προϊόν καθαρισμού και φυσικά...να μην πέφτουμε ΠΟΤΕ για ύπνο χωρίς να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας. Για καλύτερα αποτελέσματα αξίζει να φροντίσουμε να βρούμε προϊόντα που απομακρύνουν από τα μαύρα στίγματα.

-Δεν κάνουμε απολέπιση: Είναι σημαντικό να κάνουμε απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας και να την βοηθάμε να ανανεωθεί.

-Δεν τρεφόμαστε σωστά και δεν πίνουμε αρκετό νερό: Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, θα βοηθήσει το δέρμα μας να λάμψει. Ο περιορισμός των γαλακτοκομικών και της ζάχαρης αλλά και η κατανάλωση τουλάχιστον δύο λίτρων νερό την ημέρα θα βοηθήσει.

-Ρύπανση και βρόμικα χέρια: Ναι, η ατμόσφαιρα της πόλης κάνει κακό στην επιδερμίδα μας, όπως ακριβώς και τα χέρια μας με τα οποία ακουμπάμε συνεχώς το πρόσωπό μας. Η μολυσμένη ατμόσφαιρα και τα βακτήρια που μεταφέρουμε από τα δάχτυλα στο πρόσωπο φράζουν τους πόρους του δέρματός μας και παράλληλα το μολύνουν. Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να καθαρίζουμε και να ενυδατώνουμε καλά το δέρμα μας και να κρατάμε τα χέρια μακριά από το πρόσωπο.

-Χρησιμοποιούμε τα λάθος προϊόντα: Προτού αγοράσουμε καλλυντικά ή κρέμες για το πρόσωπο πρέπει να ελέγχουμε αν τα προϊόντα αυτά είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός μας. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να ψάξεις για αντίστοιχα προϊόντα, ενώ αν έχεις λιπαρό δέρμα πρέπει να φροντίσεις να αγοράσεις oil free προϊόντα.

-Καπνίζουμε: Το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία αλλά και στο δέρμα μας και μάλιστα, με έναν τρόπο που πολλές από εμάς δεν είχαμε συνειδητοποιήσει. Πράγματι, κάθε φορά που καπνίζουμε βλάπτουμε την υγεία μας, εισπνέοντας τον καπνό αλλά και... εκπνέοντάς τον! Ο καπνός που περνά στο πρόσωπό μας δημιουργεί μια λιπαρή μεμβράνη στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι μας!

Δεν πρέπει, λοιπόν, να ξεχνάμε να φροντίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας προκειμένου να είναι υγιής, όμορφη και λαμπερή. Η χρήση των κατάλληλων για την επιδερμίδα μας προϊόντων, ο καθαρισμός του προσώπου και η αλλαγή κάποιων «κακών» συνηθειών, θα κρατήσουν τους πόρους μας ανοιχτούς και τα σπυράκια μακριά.

Tip: Για έναν βαθύ καθαρισμό αξίζει να δοκιμάζουμε να ανανεώσουμε το πρόσωπό μας με ατμό στο σπίτι. Ο ατμός ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει τους ρύπους και αφαιρεί το σμήγμα.