Η αλόη δεν είναι μόνο για τα εγκαύματα – 3 beauty χρήσεις της που δεν ήξερες

Μαρία Ροδίτη
Η αλόη δεν είναι μόνο για τα εγκαύματα – 3 beauty χρήσεις της που δεν ήξερες
Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Βάλε την αλόη στην beauty routine σου και θα κάνεις… θαύματα.

Σίγουρα έχεις ακούσει πως η aloe vera είναι το μαγικό φυτό που χρειάζεσαι όταν υποφέρεις από ένα ηλιακό έγκαυμα. Λέω για εκείνες τις καυτές καλοκαιρινές μέρες που τρέχεις καμένη στο σπίτι από τον ήλιο και την παραλία και ψάχνεις εναγωνίως το aloe vera gel σου. Και, πραγματικά, ανακουφίζεσαι. Δροσίζεσαι!

Ναι, το aloe vera gel έχει κατά βάση αυτήν τη χρήση, όμως μπορείς να το εντάξεις στην beauty και hair care routine σου και με άλλους τρόπους. Βλέπεις, το gel αλόης κάνει καλό και στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και στο σώμα μιας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Παρακάτω, θα δεις αναλυτικά τις 3 beauty χρήσεις της αλόης και… μη χάσεις χρόνο. Αν ακόμη δεν έχεις στο μπαλκόνι σου μια γλάστρα με αλόη, αγόρασέ τη. Θα χρησιμοποιείς το gel που έχει στα φύλλα της όποτε το έχεις ανάγκη και θα γίνεσαι ακόμη πιο όμορφη από όσο είσαι!

Τι μπορεί (αλλά και τι δεν μπορεί) να κάνει η aloe vera στον οργανισμό σου

Οι 3 beauty χρήσεις της αλόης που σίγουρα δεν ήξερες

Μειώνει την κυτταρίτιδα

Η aloe vera χρησιμοποιείται συχνά τοπικά κατά της κυτταρίτιδας. Φρόντισε 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνεις μασάζ με aloe vera gel στο σώμα σου και στα σημεία όπου υπάρχει το «πρόβλημα» και συνδύασε το beauty treatment με σωστή διατροφή και γυμναστική. Πίστεψέ με! Θα δεις μεγάλη διαφορά.

https://www.instagram.com/p/CdJoRDHq8a0

Συμβάλλει στην υγεία της τρίχας

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα gel αλόης σε βρεγμένα μαλλιά και προστάτευσέ τα από το πιστολάκι, τα εργαλεία θερμότητας και τη βροχή. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο λαμπερή και μαλακή θα είναι μετά η τρίχα σου.

Ιδανική για χαλαρωτικό μασάζ

Η αλόη έχει ιδιότητες που χαλαρώνουν τους μυς του κεφαλιού. Κάθε φορά που λούζεσαι, λοιπόν, κάνε ένα πολύ καλό μασάζ στο κεφάλι σου για να ανακουφιστείς άμεσα από το στρες και θα με θυμηθείς!