Τι μπορεί (αλλά και τι δεν μπορεί) να κάνει η aloe vera στον οργανισμό σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τι μπορεί (αλλά και τι δεν μπορεί) να κάνει η aloe vera στον οργανισμό σου

Πολλά ακούμε, πόσα όμως ξέρουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες της aloe vera και τι πρέπει να προσέξουμε; 

Γνωρίζουμε πως η aloe vera μπορεί να κάνει θαύματα!

Αν ψάχνεις για ένα μοναδικό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας που μπορεί να ενυδατώσει, να θεραπεύσει την ακμή, να μειώσει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, να επιβραδύνει τη γήρανση και ακόμη και να αφαιρέσει το μακιγιάζ σου, τότε έχεις βρει το απόλυτο!

3 χρήσεις της αλόης που δεν ήξερες μέχρι σήμερα

Οι ευεργετικές ιδιότητες της aloe vera


https://www.instagram.com/p/CA3WuiBDYt2

Αυτό το θαυματουργό φυτό γεμάτο θρεπτικά συστατικά μπορείς να το βρεις σε καλλυντικές, τοπικές μορφές, όπως σε κρέμα, τζελ, ορούς και πολλά άλλα για τις καθημερινές ή μακροπρόθεσμες ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σου. «Το τζελ της aloe vera έχει βιοδραστικές ενώσεις από το φυτό που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά πιστεύεται ότι βοηθούν στα θεραπευτικά οφέλη της αλόης», λέει η αισθητικός Renee Rouleau.

Τα υπερ και τα κατά- Τι να προσέξεις

aloe vera idiotites

Όπως αποδεικνύεται, αν και η aloe vera μπορεί να βοηθήσει το δέρμα με διάφορους τρόπους, έχει τους περιορισμούς της, όπως ακριβώς και κάθε άλλο συστατικό που μπορούμε να βρούμε στη φύση (ή στην αγορά). Η aloe vera είναι ιδανική για ηλιακά εγκαύματα, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει να εξαφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη

Η aloe vera είναι τόσο αποτελεσματική στη θεραπεία κοψίματος, φλεγμονής και κυρίως ηλιακών εγκαυμάτων, που συστήνεται ακόμη και από τους γιατρούς λόγω των καταπραϋντικών και δροσιστικών ιδιοτήτων της. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως δεν μπορεί να θεραπεύσει το πληγωμένο, ηλιοκαμένο δέρμα σου εντελώς, ειδικά εάν υπάρχει σημαντική ζημιά από τον ήλιο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις αμέσως με τον γιατρό σου, ειδικά εάν το ηλιακό έγκαυμα αρχίσει να φουσκώνει ή να πρήζεται.



Και παρόλο που η aloe vera μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές δερματικές ανησυχίες, δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν υπάρχει μόλυνση. Στην πραγματικότητα, το περιοδικό Healthline αναφέρει ότι ενώ η χρήση της αλόης σε μια λοίμωξη του δέρματος μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει τις μολύνσεις, παρεμβαίνοντας στην επούλωση.

Παρόλο που η aloe vera έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, δεν υποκαθιστά την ιατρική και δεν πρέπει να προσπαθήσεις να γίνει εσύ γιατρός όταν πρόκειται για σοβαρούς δερματικούς τραυματισμούς.