Clean Time! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Ευαγγελία Αλπίδου
Clean Time! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Έχεις σκεφτεί ότι τα σπυράκια που βγάζεις, μπορεί να οφείλονται στα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Όλες αγαπάμε τα καλλυντικά, τις πούδρες, τα κραγιόν, τη mascara, ενώ παρακολουθούμε συνεχώς tutorial videos, στο TikTok για να αντιγράψουμε ένα μακιγιάζ που μπορεί να έκανε μία celebrity στο redcarpet. Παρόλα αυτά, για ένα τέλειο μακιγιάζ με μία αψεγάδιαστη βάση σημαντικό ρόλο παίζουν και τα πινέλα.

Ακολουθείς τα σωστά βήματα στην skincare routine σου και ενώ φροντίζεις και περιποιείσαι καθημερινά την επιδερμίδα του προσώπου σου, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι βγάζεις μικρά σπυράκια. Έχεις σκεφτεί, ότι ίσως να φταίνε τα πινέλα του μακιγιάζ σου; Πόσο συχνά πλένεις τα πινέλα σου; Τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να είναι συνεχώς καθαρά! Νομίζω, καταλαβαίνεις τον λόγο. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με την επιδερμίδα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταφέρουν μικρόβια και σκόνες. Αν αντιμετωπίζεις πρoβλήματα με ακμή, τα πινέλα του μακιγιάζ είναι σημαντικό να είναι καθαρά γιατί μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση και να εντείνουν το πρόβλημα της ακμής.

Καθαρά πινέλα = Αψεγάδιαστο μακιγιάζ

Budapest-Select-bks-S24-045.jpg

Αναλόγως, τη χρήση που κάνεις, οι makeup artists και οι δερματολόγοι συστήνουν να πλένονται κάθε εβδομάδα, αν δεν βάφεσαι καθημερινά, το λιγότερο δύο φορές το μήνα. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να πλύνεις τα πινέλα σου είναι δεκάδες. Με σαπούνι, με μωρομάντηλα, με σαμπουάν... εσύ όμως, επίλεξε τον τρόπο που σε βολεύει. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τον τρόπο που βολεύει εμένα...

Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ:

Τοποθέτησε λίγο σαπούνι χεριών -όπως πλένεις τα χέρια σου- πάνω στην παλάμη, ρίξε λίγο νερό και με κυκλικές κινήσεις ξεκίνα να πλένεις τις τρίχες των πινέλων. Προσοχή! Σε όλη την διαδικασία είναι σημαντικό τα πινέλα, να είναι κατακόρυφα και όχι οριζόντια. Αυτό θα αποτρέψει να εισχωρήσει το νερό στη βάση του πινέλου, το οποίο θα έχει ως συνέχεια να ξεκολλήσει η κόλλα, αλλά και σε περίπτωση που το πινέλο είναι ξύλινο να χαλάσει και να φουσκώσει σε βάθος χρόνου.

Στη συνέχεια, εφόσον αρχίσει το νερό να τρέχει καθαρό από τα πινέλα, τότε τα στραγγίζω με το χέρι και στη συνέχεια παίρνω λίγο χαρτί κουζίνας να αφαιρέσω την υγρασία. Τέλος, σε μία καθαρή πετσέτα τοποθετώ ένα-ένα τα πινέλα, τα οποία αφήνω να στεγνώσουν καλά και μετά τα τοποθετώ μέσα στο νεσεσέρ, για να είναι έτοιμα για το επόμενο μακιγιάζ. Για να καταλάβεις ακριβώς τη διαδικασία που ακολουθώ, σου έχω ετοιμάσει ένα βίντεο για να δεις ακριβώς ένα-ένα τα steps.

Hair Hacks! 5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα και φυσικά