Θέλεις έντονες πυκνές βλεφαρίδες; 3 λάθη που κάνεις με τη mascara και φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα

Ευαγγελία Αλπίδου
Θέλεις έντονες πυκνές βλεφαρίδες; 3 λάθη που κάνεις με τη mascara και φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Η mascara έχει τη δυνατότητα να πάει σε άλλο level το eye look μας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και το αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει πάντα την διαφορά! Αυτό ισχύει τόσο στα ρούχα όσο και στο μακιγιάζ. Τίποτα, δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη του και πόσο μάλλον το μακιγιάζ μας. Η mascara είναι ένα από τα καλλυντικά που μπορεί να κάνει ακριβώς αυτή την διαφορά που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα beauty looks. Η mascara έχει τη δυνατότητα να πάει σε άλλο level το eye look μας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και το αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, δεν αρκεί μόνο μία mascara να είναι καλή και να έχει καλό βουρτσάκι, πρέπει να ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε σωστά! Είναι μερικές κινήσεις οι οποίες μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κάνουν τις βλεφαρίδες μας να φαίνονται τόσο μεγάλες και πυκνές σαν να είναι ψεύτικες. Η mascara είναι ένα από τα καλλυντικά που θα επενδύσεις σε αυτό και θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αγόρασες μία από τις best sellers mascara που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες σου. Τότε ίσως να κάνεις κάτι λάθος...

3 συχνά λάθη που κάνεις με τη mascara

Mabille-HC-bks-F23-009.jpg

Τοποθετείς υπερβολική ποσότητα

Τοποθετείς υπερβολικό προϊόν πάνω στις βλεφαρίδες. Περισσότερο προϊόν δεν σημαίνει και καλύτερο αποτέλεσμα... Προσπάθησε να αφαιρείς κάθε φορά λίγο προϊόν από το βουρτσάκι πάνω στην συσκευασία, πριν το εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις λεπτά layers από mascara πάνω στις βλεφαρίδες, κάνοντάς τες να φαίνονται ομοιόμορφες, καλοσχηματισμένες και χωρίς κόμπους.

Μην ξεχνάς τις ρίζες των βλεφαρίδων

Η σωστή εφαρμογή της mascara πάνω στην βλεφαρίδες είναι πρώτα στη ρίζα και μετά στις άκρες. Συχνά έχουμε την τάση να βάφουμε τις βλεφαρίδες από τη μέση ως το τέλος τους και ξεχνάμε τις ρίζες. Αν θες να φαίνονται πιο μακριές και πλούσιες πρέπει να ξεκινάς πρώτα από τη ρίζα. Με το συγκεκριμένο tip οι βλεφαρίδες δεν θα πλέκονται μεταξύ τους.

Heron-Preston-bks-F23-020.jpg

Μην κάνεις refresh στην mascara

Το να κάνεις refresh στην mascara μετά από ώρες, μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Το προϊόν πάνω στις βλεφαρίδες, έχει ξεραθεί και αν προσπαθήσεις να τοποθετήσεις extra mascara μπορεί οι βλεφαρίδες να σπάσουν. Είναι προτιμότερο να ξεβαφτείς με ένα μαντηλάκι και να βαφτείς από την αρχή, κάνοντας το πρόσωπό σου να πάρει μία ανάσα.

Εσύ ποιο από αυτά συνηθίζεις να κάνεις στο μακιγιάζ σου;