DIY Time! Φτιάξε το δικό σου φυσικό αποσμητικό με τα πιο απλά υλικά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε το δικό σου φυσικό αποσμητικό με τα πιο απλά υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή ομορφιάς για να απαλλαγείς από τα χημικά στοιχεία των κοινών αποσμητικών του εμπορίου προστατεύοντας εσένα και το περιβάλλον.

Το ξέρουμε! Μέχρι σήμερα είχες συνηθίσει να αγοράζεις τα κοινά αποσμητικά που κυκλοφορούν στην αγορά για να περιορίσεις την κακοσμία και τον ιδρώτα στις μασχάλες σου. Σκέφτηκες, όμως, ποτέ πως τα συμβατικά αποσμητικά κάνουν κακό και στην υγεία σου, αλλά και στο περιβάλλον;

Ναι, έτσι είναι! Τα χημικά στοιχεία που περιέχουν τα αποσμητικά (αλουμίνιο, φορμαλδεΰδη κ.ά.) φράσσουν τους αδένες και τους πόρους του δέρματός σου, ενώ παράλληλα- κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους - προκαλούν τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση. Οπότε, ποια είναι η πιο eco-friendly, αλλά και φιλική προς το δέρμα σου λύση; Το φυσικό αποσμητικό.

Ένα αποσμητικό, που θα είναι κατασκευασμένο από υλικά της φύσης, και το οποίο δεν θα έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία μέχρι να φτάσει στα χέρια σου. Και, μάντεψε! Αντί να κάθεσαι τώρα να ψάχνεις από πού θα προμηθευτείς ένα φυσικό αποσμητικό, μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου, στο σπίτι σου. Δες τη συνταγή παρακάτω.

masxales

Θα χρειαστείς:

1/3 κούπας λάδι καρύδας

1/4 κούπας μαγειρική σόδα

1/4 κούπας καλαμποκάλευρο ή κορν φλάουρ

6-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (π.χ. λεβάντα, σανδαλόξυλο, περγαμόντο κ.ά.)

Αν το λάδι καρύδας είναι συμπαγές, μπορείς να το βάλεις σε μπεν-μαρί ή για δέκα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Έπειτα, πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια, το καλαμποκάλευρο ή κορν φλάουρ και τη μαγειρική σόδα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια πάστα. Μετάφερε το φυσικό αποσμητικό σου σε ένα γυάλινο βαζάκι και αποθήκευσέ το στο ψυγείο.

Κάθε φορά που θέλεις να βάζεις αποσμητικό θα βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και με τα δάχτυλά σου ή με μία mini spatula θα βάζεις λίγη ποσότητα στις μασχάλες σου. Πολύ εύκολο, δεν συμφωνείς;

Διάβασε ακόμα: Φυσικό αποσμητικό: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επιλέξεις