Φυσικό αποσμητικό: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επιλέξεις

Μαρία Ροδίτη
Φυσικό αποσμητικό: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επιλέξεις

Τα pros & cons που πρέπει να ξέρεις!

Ένα από τα βασικά beauty προβλήματά μας -ειδικά όταν φτιάχνει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία- είναι ο ιδρώτας. Όλες ιδρώνουμε! Αυτό είναι μια αλήθεια και κάτι από το οποίο δεν μπορούμε να γλιτώσουμε. Και δεν χρειάζεται, δηλαδή. Βλέπεις, ο ιδρώτας είναι εξαιρετικά ωφέλιμος τόσο για το σώμα μας όσο και για την επιδερμίδα μας μιας και μέσω αυτού πέφτει η θερμοκρασία του σώματός μας και αποβάλλονται όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό μας. Καθαρίζει το μέσα μας.

Έχει, βέβαια, και ένα βασικό μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από τη μυρωδιά που αναδύει. Αυτή η ενοχλητική οσμή δημιουργείται όταν ο ιδρώτας έρχεται σε επαφή με τα φυσικά βακτήρια, που ζουν στο δέρμα μας. Γι’ αυτό ακριβώς και τα συμβατικά αποσμητικά περιέχουν αντιβακτηριδιακά συστατικά (aka χημικά), τα οποία σκοτώνουν τα φυσικά βακτήρια της επιδερμίδας της μασχάλης πριν έρθουν σε επαφή με τον ιδρώτα. Οπότε, κι εμείς δεν μυρίζουμε άσχημα.

masxales

Είχες ποτέ κατά νου, όμως, πως τα κοινά αποσμητικά κάνουν κακό στην υγεία μας; Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Τα αποσμητικά φράσσουν τους αδένες και τους πόρους λόγω της ύπαρξης αλουμινίου στη σύστασή τους, το οποίο – βέβαια- αποτρέπει από την εφίδρωση. Ωστόσο, όταν φράσσουν πόροι και αδένες δεν «αναπνέει» η επιδερμίδα και επιπροσθέτως το αλουμίνιο στη σύνθεση του αποσμητικού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως οι καρκινογενέσεις και τα ενδοκρινολογικά προβλήματα.

Αντί, λοιπόν, για ένα κοινό αποσμητικό, μπορείς να στραφείς στη λύση του φυσικού αποσμητικού. Όπως το λέει και η λέξη, ένα φυσικό αποσμητικό είναι φτιαγμένο από υλικά της φύσης, π.χ. από μελισσοκέρι ή αιθέρια έλαια, και είναι πολύ πιο φιλικό προς το δέρμα και προς το περιβάλλον.

Το πώς γίνεται αυτό, αλλά και τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της χρήσης του θα τα μάθεις στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: Vegan, βιολογικά, φυτικά, φυσικά, cruelty-free καλλυντικά: Ποιες οι διαφορές τους;