5 eco friendly συνήθειες αλλάζουν τη ζωή σου! Θα γίνεις άλλος άνθρωπος

Μαρία Ροδίτη
5 eco friendly συνήθειες αλλάζουν τη ζωή σου! Θα γίνεις άλλος άνθρωπος

Μήπως να βάλεις μπρος για ένα… καινούριο ποδήλατο;

Καθημερινά ακούμε πως ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο, πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι άκρως επιβλαβείς για το περιβάλλον και πως κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Πράγματι, έτσι είναι!

Γι’ αυτό, άλλωστε, οι ειδικοί επισημαίνουν κάθε τρεις και λίγο πως θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Να φροντίζουμε με κάθε κίνηση και ενέργειά μας να μην επιβαρύνουμε τον πλανήτη.

Είχες σκεφτεί, λοιπόν, ποτέ ότι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά την ίδια ώρα να φροντίζεις και για τη βελτίωση της υγείας σου; Ναι, υπάρχουν μερικές eco friendly συνήθειες που μπορείς να ακολουθήσεις και οι οποίες θα κάνουν καλό και στην υγεία σου.

Είναι επίσημο! Ο Covid-19 βοήθησε το περιβάλλον να αναπνεύσει (επίσημη έκθεση UN)

Οι οικολογικές συνήθειες που θα ωφελήσουν και την υγεία σου

#1 Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος, όχι μόνο θα λαμβάνεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά θα βοηθάς και το περιβάλλον.

Βλέπεις, η παραγωγή κρέατος επιβαρύνει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς πόρους. Σκέψου μόνο ότι οι αγελάδες παράγουν τόνους μεθανίου, που εξαντλεί το στρώμα του όζοντος γρηγορότερα από τον άνθρακα. Ακόμη, οδηγεί στην εκκαθάριση των τροπικών δασών και των βοσκοτόπων, θέτοντας σε κίνδυνο τον πλανήτη.

via GIPHY

#2 Χρησιμοποίησε το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο

Ξέρεις τι τέλεια γυμναστική είναι το ποδήλατο; Άσε που έτσι- αφήνοντας το αυτοκίνητο στο γκαράζ- γυμνάζεις το σώμα σου, ενώ συγχρόνως συμβάλλεις στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κι αυτό καλό είναι για την υγεία σου. Για σκέψου το…

#3 Βάλε το νερό σου σε μεταλλικό μπουκάλι και όχι σε πλαστικό

Γιατί να μην έχεις στην τσάντα σου ένα οικολογικό παγούρι; Έτσι και μειώνεις τη χρήση πλαστικού, αλλά και προστατεύεις την υγεία σου.

Και σου το λέω αυτό, γιατί, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το εμφιαλωμένο νερό είναι πιθανό να αναπτύξει τοξίνες. Ειδικά αν μείνει εκτεθειμένο στον ήλιο για πολλές ώρες.

#4 Φτιάξε τον δικό σου κήπο

Φύτεψε ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και ό,τι άλλο σου αρέσει και δημιούργησε… το δικό σου μποστάνι. Έτσι, και θα ξέρεις πως τρως υγιεινά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα, αλλά και θα συμβάλεις στο περιβάλλον. Πώς;



Τα φυτά τραβούν το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας και αποβάλλουν οξυγόνο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

#5 Φτιάξε τα δικά σου καθαριστικά προϊόντα

Μείωσε τη χρήση των καθαριστικών που αγοράζεις από το supermarket μιας και περιέχουν πληθώρα χημικών συστατικών, τα οποία βλάπτουν και την υγεία σου και το περιβάλλον.

Αντ’ αυτών, φτιάξε τα δικά σου απορρυπαντικά με ξύδι ή μαγειρική σόδα, τα οποία είναι άκρως οικολογικά και δεν επηρεάζουν την υγεία σου.

Cover photo: freepik.com