Τελικά πρέπει να κρατάς τα κουκούτσια από τα φρούτα σου;

Τελικά πρέπει να κρατάς τα κουκούτσια από τα φρούτα σου;

Το viral post για τους πυρήνες των φρούτων που τρως.

Ένα βίντεο που εξηγεί ότι δεν πρέπει να πετάμε τους πυρήνες από τα φρούτα που τρώμε, έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες στο Instagram, με δεκάδες διάσημους και μη να το αναδημοσιεύουν ώστε να στείλουν το δικό τους eco message.

Το συγκεκριμένο post αναφέρει τον σωστό τρόπο για να αξιοποιείς τα κουκούτσια των φρούτων, ώστε να συμβάλλεις στη φύτευση νέων δέντρων και στη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας.

Το eco-friendly σπίτι που μπορείς να μεταφέρεις σε όλον τον κόσμο χωρίς να σκέφτεσαι λογαριασμούς

Κάθε κουκούτσι είναι ένα υποψήφιο δέντρο στο οποίο οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να βλαστήσει. Σκορπώντας τους πυρήνες σε καμένα, άγονα ή χέρσα εδάφη βοηθάμε τη φύση να ανακάμψει.

Το viral βίντεο για τα κουκούτσια των φρούτων

Το βίντεο που έχει γίνει viral στο Instagram αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους πυρήνες. Πλύντε τα και στεγνώστε τα. Βάλτε τα σε ένα κουτί και κρατήστε τα στο αυτοκίνητο. Όταν είστε στο δρόμο, πετάξτε τα από το παράθυρο σε μέρη που δεν υπάρχουν δέντρα. Η ίδια η φύση θα τα φροντίσει. Ή πεταξτε τα έξω σε μια βόλτα ή βόλτα με το ποδήλατο. Αυτή η πρακτική υπάρχει εδώ και αιώνες στις ασιατικές χώρες. Γι' αυτό τα φρούτα τους μεγαλώνουν παντού τώρα! Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι έχουμε παρατηρήσει παρόμοιο φαινόμενο στη Σλοβενία. Περπατώντας στο δάσος στην πλαγιά του βουνού γύρω από την πόλη, στο δάσος υπάρχουν μηλιές, βερίκοκα, δαμάσκηνα και αχλάδια. Επίσης είναι προτιμότερο να μπουν σε μικρές τρύπες των 5 εκατοστών και ιδανικά αρχές φθινοπώρου! Κοινοποιήστε το για να το μάθει περισσότερος κόσμος! Οι άλλοι ας καταστρέφουν…

Μέσω της σελίδας Marie-Pierre Lernould»

https://www.instagram.com/p/Cgo_aENq7xP

Ο αντίλογος της Μαίρης Συνατσάκη με followers της μετά την αναδημοσίεση του βίντεο

Η Μαίρη Συναντάκη είναι μια από τους celebrities που αναδημοσίευσαν το συγκεκριμένο post στο Instagram, με τη γνωστή influencer να δέχεται δεκάδες μηνύματα από followers της. Άλλοι εξέφρασαν τη συμφωνία και άλλοι τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη θεωρία, όμως η Μαίρη απάντησε σε όλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

«Συγγνώμη αλλά δεν είναι σωστό το ποστ αυτό γιατί μπορείνα επηρεαστούν έτσι τα ενδημικά είδη στις περιοχές που μπορεί να φυτρώσουν αυτά τα δέντρα. Δεν το λέω με κακία απλά η κάθε περιοχή έχει τα δικά της είδη και δεν πρέπει να διαταράσσεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα μηνύματα που δέχτηκε.

Ενώ άλλος follower είπε:

«Οι γεωπόνοι δεν συμφωνούν όμως. Δεν γίνεται πχ σε ένα δάσος να θες να φυτέψεις οπωροφόρα δέντρα».

Η Μαίρη απάντησε με λακωνικό τρόπο στα σχόλιο που διαφωνούν με αυτή την άποψη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Και επειδή υπάρχει και ο αντίλογς, μην τον διαβάζω μόνη μου... Χάρηκα για μια μικρή στιγμή και μετά τσουπ... Η πραγματικότητα!».